Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2023. 12. 03.

A Pesterzsébeti Kerekerdő Óvoda nyerte az V. ESMTK Ovis Fesztivál Szuperdöntőjét

November 29-én rendezte meg az ESMTK Birkózó Szakosztály az V. Ovis Fesztivál Szuperdöntőjét. A hónap elején szervezett három selejtező fordulón 10 pesterzsébeti óvoda több mint 100 gyermeke vett részt. A legügyesebbek  vehettek részt az Ovis Fesztivál Szuperdöntőjén, melyen a nagycsoportos gyerekek a már jól ismert játékos sorverseny során mérhették össze tudásukat. Az eseményen a Pesterzsébeti Kerekerdő Óvoda, a Pesterzsébeti Gyermekmosoly és a Pesterzsébeti Gézengúz Óvoda Gyöngyszem Tagóvodája mérhette össze tudását, és végül nagy fölénnyel a Kerekerdő ovisai nyertek.

A rendezvényen a nagycsoportos óvodásokon, szülőkön, óvodapedagógusokon kívül megjelent Kovács Eszter alpolgármester,Somodi Klára és Fekete Katalin önkormányzati képviselők.

A sorversenyek előtt a szakosztály első birkózó sportosztályos tanulói mutatták be látványos gyakorlataikat a résztvevőknek.

Az óvodás gyerekek gyorsfutásban, nyusziugrásban, békaugrásban, pók és rákjárásban, kutyafutásban, macijárásban, térden futásban, laposkúszásban, valamint grundbirkózásban mérték össze tudásukat, melyek alapján magabiztos fölénnyel a Pesterzsébeti Kerekerdő Óvoda bizonyult a legjobbnak. A második helyen a Pesterzsébeti Gézengúz Óvoda Gyöngyszem Tagóvodája, a harmadikon pedig a Pesterzsébeti Gyermekmosoly Óvoda végzett.

Az esemény végén minden gyermek jutalomban részesült, valamint a megjelent óvodák képviselői ajándékokat és vásárlási utalványokat vehettek át a szakosztály elnökétől, Losonczi Ottótól.

Ezúttal is bevontuk a szülőket a sorversenyekbe, így a lelkes anyukák és apukák is megcsillantották a tudásukat különböző ügyességi feladatokban.

 

Az V. Ovis Fesztivál Szuperdöntőjén részt vevő gyerekek:

Pesterzsébeti Kerekerdő Óvoda

Felkészítő edző: Lakatos Tamás

Csapattagok: Major Bálint, Dányi Hanna, Hegedűs Balázs, Nagy Norbert, Fintor László, Zeitler Zsófia, Marawai Szidra, Kreisz Aisa, Pető Gábor, Cseke Titán, Kovács Zsolt, Rimóczi Dominik.

 

Pesterzsébeti Gézengúz Óvoda Gyöngyszem Tagóvoda

Felkészítő edző: Julio Xique

Csapattagok: Barta Natan, Barta Benett, Borbély Áron, Forró Attila, Tímár Botond, Sallai Miron, Müller Lara, Mihályffy Barnabás, Nádudvary Máriusz, Veress Olivér.

 

Pesterzsébeti Gyermekmosoly Óvoda

Felkészítő edző: Balogh Ferenc

Csapattagok: Kiss Martin, Szóráth Benedek, Kacsúr Kende, Balogh-Sild Levente, Babicz Péter, Bácsics Tibor, Király Gergely, Fekete Olivér, Frankl Márk, Szabó Bálint, Orsós Bence, Katona Noel.

 

Az óvodás gyerekeknek az ajándékokat az ESMTK felnőtt világbajnok birkózója, Losonczi Dávid adta át.

Köszönjük minden kedves résztvevőnek, hogy megjelenésükkel emelték az esemény színvonalát!