Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2018. 01. 11.

Az Ovis Fesztivál szuperdöntőjét is megrendeztük

A Kruj Iván Sportcsarnok birkózótermében került megrendezésre a Szakosztályunk által indított „Ovis Fesztivál” elnevezésű rendezvénysorozat Szuperdöntője. 2017 decemberében, a meghívott óvodák 3 alkalommal mérhették össze tudásukat a selejtezők során, melyekről a legügyesebbnek bizonyult csapatok kerültek a döntőbe.

A Szuperdöntőben a Pesterzsébeti Lurkóház Óvoda (Mártírok Ovi), a Pesterzsébeti Gézengúz Óvoda Gyöngyszem Tagóvodája (Vörösmarty Ovi) és a Pesterzsébeti Nyitnikék Óvoda (Lila Ovi) képviseltette magát. A selejtező fordulókhoz hasonlóan a gyerekek ezúttal is egy játékos sorversenyben, valamint grundbirkózásban mérhették össze tudásukat. A feladatok között a gyorsfutás, nyusziugrás, békaugrás, pókjárás, rákjárás, kutyafutás, macijárás, térdenfutás és laposkúszás szerepeltek. 

Az „Ovis Fesztiválon” tiszteletét tette Szabados Ákos, Pesterzsébet Önkormányzatának Polgármestere, Somodi Klára, Önkormányzati Képviselő Asszony, a Sportbizottság Elnöke, Lernyei Ákos, a Gyulai István Általános Iskola Intézményvezetője, valamint Együdné Szegedi Andrea és Rajné Zsebedits Lívia, a 2018 szeptemberében induló birkózó sportosztály leendő osztályfőnökei.
A rendezvényt Szakosztályunk Elnöke, Losonczi Ottó nyitotta meg, aki köszöntötte a megjelent szülőket, óvodákat, vendégeket, majd ismertette a szabályokat. 

A szokásokhoz híven az óvodás csapatokat ezúttal is szakosztályunk kiváló birkózói vezették. A Mártírok Ovi csapatvezetője Kadet Európa – és Világbajnok, többszörös Magyar, Diákolimpiai és Budapest Bajnok birkózónk, Szőke Alex, a Vörösmarty Ovi csapatvezetője Serdülő és Kadet válogatott, többszörös Magyar, Diákolimpiai és Budapest Bajnok birkózónk, Tösmagi Attila, míg a Lila Ovi csapatvezetője Serdülő válogatott, többszörös Magyar, Diákolimpiai és Budapest Bajnok birkózónk, Birtalan Bendegúz volt.
Természetesen az óvodapedagógusokon kívül edzőink is segítették a gyerekek felkészülését a rendezvénysorozat alatt. A Mártírok Ovi felkészítője Kliment László, a Vörösmarty Ovi felkészítője Balogh Ferenc, Julian Xique Gonzales és Racolta Eduárd, míg a Lila Ovi felkészítője Nagy József „Jackson” volt.
A Szuperdöntő során igazi versenyhangulat uralkodott a birkózóteremben, a szülők kiélezett küzdelmeket láthattak a verseny során. A sorversenyeket követően a Lila Ovi vezetett, megelőzve a Mártírok Ovi és a Vörösmarty Ovi csapatát. A grundbirkózás első két fordulója után eldőlt, hogy a Szuperdöntő 3. helyét a Vörösmarty Ovi csapata szerezte meg, majd az utolsó forduló után az is biztossá vált, hogy a második helyen a Mártírok Ovi, míg az első helyen a Lila Ovi végzett.

Nagy József segítségével a Lila Ovis gyerekek rendkívül felkészülten érkeztek a Szuperdöntőre, megérdemelten vehették át a verseny végén a győztesnek járó trófeát.
A rendezvény végén minden gyerek éremmel, ajándékkal, térhetett haza, az óvodákat pedig serleggel és ajándéktárgyakkal jutalmaztuk.

Köszönjük az edzők és az óvónők felkészítő munkáját, a szülők támogató hozzáállását!
Minden érdeklődőt, aki szeretne egy összetartó csapat tagja lenni, szeretettel várunk Szakosztályunkba. Részletes információkat a www.esmtkbirkozas.hu weboldalon találhatnak, ahol megtekinthetik a 2018. szeptemberében induló sportosztály részére készített tájékoztató kiadványunkat is.

 

TOVÁBBI KÉPEK A FESZTIVÁLRÓL: https://www.facebook.com/pg/esmtkbirkozas/photos/?tab=album&album_id=1777265528971792