Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2020. 01. 06.

Csapatbajnoki győzelemmel zárták 2019-et

Dupla csapatbajnokságot tartottak a 2019 év utolsó birkózó hétvégéjén Pécsett. Szombaton a diákok, vasárnap pedig a serdülők csaptak össze a szabadfogású csapatbajnoki címekért. Az ESMTK Birkózó Szakosztálya a fiatalabbik korosztályban aranyérmet szerzett.

Az ifjabbak a csoportban a házigazda PEAC-ot 40-10-re, a középdöntőben a Pénzügyőrt 37-14-re, a Monort pedig 43-7-re múlták felül, ezzel magabiztosan jutottak a Kiskunfélegyháza elleni döntőbe. Az aranyéremért folytatott csata sem hozott szoros mérkőzéseket, a piros-fehérek szinte mindegyik súlycsoportban diadalmaskodni tudtak, végül 40-9 arányú győzelmet arattak. Megérdemelten szólhatott a „bajnokcsapat, bajnokcsapat, bajnokcsapat” rigmus a gyerekek szájából.

A bajnokcsapat tagjai: Bagoly Boldizsár, Vinklárik Dominik, Horváth Botond, Sánta Levente, Segyó Marcell, Antaly Sándor, Kertész Dominik, Kmeth Zalán, Farkas Zsombor, Jász Bálint, Olasz Bende, Kovács Barnabás, Szalai Balázs, Budai András, Fábián Barna, Vincze Benedek, Kis Mátyás.

A vasárnapi csapatverseny már kevésbé alakult ilyen jól a serdülők számára. Rögtön az egyik legnagyobb riválissal, az Esztergommal csaptak össze a csoportban. A felek szinte végig  fej-fej mellett haladtak a mérkőzések során, végül azonban 2 ponttal az Esztergom bizonyult jobbnak, így az ESMTK birkózói hiába győzték le a Kertvárost, kénytelen voltak beérni a nyolcadik helyezéssel.

A serdülő csapat tagjai: László Mózes, Felkai Bendegúz, Garamvölgyi Róbert, Kosovics Márton, Máltsik Zsombor, Olhovszkij Eduárd, Simon Bence, Mányik Dávid, Szalai Márk, Kovács Olivér, Takács Zsolt, Kosovics Ádám, Kovács Bence, Zwick István, Bazsó Adolf.