Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2019. 05. 02.

Extraliga és nemzetközi verseny

Április utolsó hétvégéjén egy hazai csapatbajnokságon és egy külföldi nemzetközi versenyen mérettették meg magukat az ESMTK Birkózó Szakosztályának versenyzői.

A Budapesti Honvéd Birkózó Szakosztálya rendezte meg a 2019. évi extraliga csapatbajnokság odavágó csapattalálkozóit a Dózsa György úti kosárlabdasportcsarnokban.

Szakosztályunk egy vesztes mérkőzés után öt csapattalálkozót megnyertek. Birkózóink legyőzték többek között a címvédő Pénzügyőr SE csapatát is.

A PSE ellen folytatott küzdelemben fej-fej mellett haladtak az együttesek, végül az utolsó mérkőzésen, a 130 kilogrammosok között dőlt el a három pont sorsa, méghozzá Majoros Ármin Mózesnek köszönhetően szakosztályunk diadalmaskodott.

Mózi szemetgyönyörködtető birkózást bemutatva 9-0-ra győzte le az U23-as Eb-ezüstérmes, többszörös utánpótlás világ- és Európa-bajnoki érmes Török Zsoltot, ezzel 5-4-re győzött alakulatunk.

 

Felnőtt együttesünk a második helyről várhatja a novemberi folytatást.

Az extraligában felvonultatott csapatunk: Németh Milán, Tösmagi Attila, Domokos Roland, Horváth Gyula, Balázs Barna, Khalidov Gamzatgadzhi, Varga Raul, Mester Milán, Losonczi Dávid, Szőke Alex, Asharin Roman, Tóth Bendegúz, Majoros Ármin Mózes, Mertse Ádám, Juhász Bence, Losonczi Ottó, Nemes Máté, Kéri Zoltán.

Szombaton a magyar válogatott színeiben több korosztályos birkózónk is részt vett a 2019. évi kadet kötöttfogású “Zagreb Open” elnevezésű nemzetközi viadalon Horvátországban.

A mieink közül négyen is a dobogó tetején végeztek. Németh Milán, Tösmagi Attila, Horváth Gyula és Bazsó Adolf az edzői utasításokat betartva küzdöttek a horvát fővárosban, aminek az eredménye is meg lett, hiszen mind a négyen aranyéremmel térhettek haza.

A négy első helyezés mellett egy ezüstéremmel is hozzájárult szakosztályunk ahhoz, hogy Magyarország nyerje a csapatpontversenyt.

Kadet eredményeink:
51 kg: 2. Takács Zsolt
55 kg: 1. Németh Milán
65 kg: 1. Tösmagi Attila
71 kg: 1. Horváth Gyula
110 kg: 1. Bazsó Adolf
Kiesett: Domokos Roland