Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2023. 01. 30.

Három arany az idei első válogatón

Csepelen, a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián rendezte a Csepel TC az év első felnőtt válogatóversenyét január 28-án, szombaton. Az ESMTK Brkózó Szakosztályának mérlege: három arany-, egy ezüst- és két bronzérem.

Losonczi Dávid a kötöttfogású 87 kilóban nem talált legyőzőre, így a dobogó legfelső fokára léphetett, ezzel együtt hatalmas lépést tett az Európa-bajnokságon való részvétel felé.

A kötöttfogásúak között további három érmet szereztek a pesterzsébeti fiatalok: Tösmagi Attila új kategóriájában, a 77 kilóban csak a világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes Lévai Zoltánnal szemben maradt alul, míg Takács Zsolt a 67 kilóban, Kovács Olivér pedig a 82 kilóban lett bronzérmes.

A hölgyeknél az U15-ös Eb-bronzérmes Matyi Vivien nyerte meg magabiztos birkózással az 53 kilogrammos súlycsoport versenyét, szabadfogásban pedig U20-as Eb-bronzérmes Halidov Gamzatgadzsi nyert a 61 kilogrammosok között.

AZ ESMTK a csapatpontversenyben a kötöttfogásúak között a Honvéd mögött a második helyen zárt.

A versenyen 97 kilóban Szőke Alex is indult, ám a mérkőzés közben rosszul lett, mentőt is ki kellett hozzá hívni. Állapota a kórházban már stabil volt, és azóta is jól van, azonban a héten különböző vizsgálatokon fog átesni. Csak akkor tér vissza a szőnyegre, ha egészsége tökéletes és az orvosok engedélyt adnak rá.