Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2018. 02. 12.

Kaposváron, Iránban és Dániában is versenyeztünk

Ismét egy mozgalmas hétvégét tudhat maga mögött szakosztályunk. Junior szabadfogású versenyzőink Kaposváron, minősítési versenyen vettek részt, míg a válogatott színeiben Iránban és Dániában is jelen voltunk. A hétvége mérlege: 1 arany- és 2 ezüstérem!

Múlt csütörtökön és pénteken zajlott a 38. felnőtt szabadfogású Tahti-kupa Iránban. A szakág egyik legerősebb nemzetközi versenyén Magyarország is képviseltete magát, méghozzá egy ESMTK-s versenyzővel is, Asarin Romannal. Versenyzőnk a 65 kilogrammosok között próbált szerencsét, azonban egy vereséget követően kénytelen volt búcsúzni a viadaltól.

Ugyancsak nemzetközi viadalon léphetett szőnyegre Takács Zsolt. A serdülő kötöttfogású válogatott Dániában, a 2018. évi Aarhus Openen mérhette össze tudását közel húsz ország birkózóival. Zsolti a 44 kilogrammosok között négy mérkőzést birkózott, amiből hármat meg is nyert. Dán, belga és svéd riválisait technikai tussal múlta felül, míg az aranyérmes svédtől szoros csatában, 3-0-ra kapott ki, ezzel az előkelő második helyen zárta a versenyt.

A nemzetközi mellett hazai porondon is teljesíteniük kellett sportolóinknak, hiszen ezen a hétvégén Kaposvár a junior szabadfogású és női minősítési versenynek adott otthont. Szakosztályunk a fiúk között három versenyzővel állt rajthoz, közülük mind a hárman éremért birkózhattak.

A 79 kilogrammosok között Mester Milán remekül teljesített, ellenfeleinek szinte esélyt sem adott, magabiztos birkózással nyerte meg az aranyérmet. Az első helyezéshez a 125 kilogrammos Orosz Tibor is közel állt, a fináléban azonban dorogi riválisa pontozással jobbnak bizonyult nála, ezzel Tibi ezüstérmes lett a nehézsúlyúak között. A verseny harmadik erzsébeti birkózója, Balázs Barna óriásit küzdött a dobogó harmadik fokáért, végül az utolsó másodpercben dőlt el, hogy végül “csak” ötödikként zárt a legkisebbek között.