Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2022. 09. 12.

Losonczi Dávid bronzéremmel debütált

Losonczi Dávid, az ESMTK birkózója élete első felnőtt világversenyén, a szeptember második hétvégéjén Belgrádban rendezett  birkózó világbajnokságon a dobogó 3. fokára léphetett.

Dávid a 30 fős 87 kilogrammos súlycsoport felső ágára sorsolt, ahol selejtezni kényszerült az idei budapesti Európa-bajnokság ezüstérmesével, a román Ojoggal.

Magabiztos győzelem után jöhetett az olimpiai ötödik egyiptomit legyőző dél-koreai Kim, majd a kirgiz Turszinov a nyolcad- és negyeddöntőben, mindkét esetben technikai tussal végződött az összecsapás.

A szombat esti elődöntőben a tokiói olimpia bronzérmese, a világ- és többszörös Európa-bajnok grúz származású szerb Zurabi Datunasvili következett ellenfélül. Az elődöntő óriási csatát hozott és egy igencsak kétes bírói ítéletet, ami sajnos megpecsételte a mérkőzés kimenetelét, 4-3-ra győzött a szerb, Dávid pedig bronzmeccses lett.

A harmadik helyért az Eb-bronzérmes németet legyőző vb-ezüstérmes svéd Kessidis igyekezett megnehezíteni Dávid dolgát, de végül csak két pontig jutott a rivális, míg Losonczi harcos birkózásának köszönhetően összesen hatot gyűjtött és világbajnoki bronzérmet szerzett.

(fotó: Martin Gábor)