Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2018. 06. 18.

Matyi Vivien bronzérmes a serdülő Európa-bajnokságon Győrben

Újabb fantasztikus nemzetközi sikert ért el szakosztályunk. A serdülő lány 46 kilogrammos Matyi Vivien a hazai rendezésű korosztályos Európa-bajnokságon bronzérmet vehetett át az ünnepélyes eredményhirdetés során. László Nikolett, Takács Zsolt és Kekenj Norbert idő előtt búcsúzni kényszerült a versenytől.

Közel harminc ország, több, mint hatszáz birkózója próbált szerencsét a 2018. évi serdülő Európa-bajnokságon, Győrben.

A magyar válogatott tagjai között számos ESMTK-s birkózó is magára ölthette Magyarország címeres mezét. A lányok szombaton kerültek sorra, a mieink közül Matyi Vivien a 46 kilogrammosoknál, László Nikolett pedig a 39 kilogrammosoknál igyekezett legjobbját nyújtani.

Niki peches volt, hiszen a sorsolásnak köszönhetően épp honfitársával, Nemes-Nagy Viviennel kellett szembe nézni az első forduló során, és sajnos pontozással kikapott tőle, ez a verseny végét jelentette számára.

Vivi a 19 fős 46 kilogrammos súlycsoportban nagyon ügyenes alkalmazta technikáit. A nyocladdöntőben olasz ellenfelét fordulatos csatában, 12-7 arányban győzte le, majd a negyeddöntőben is ontotta a pontokat, lengyel birkózót múlta felül 15-4-re. Sajnos az elődöntőben már jóval nagyobb falat érkezett a későbbi ezüstérmes orosz sportoló személyében, és Vivit 8-0-nál két vállra fektette.

A délutáni bronzcsatában aztán a török-olasz vigaszági mérkőzés győztese, azaz a török következett Matyi számára. Birkózónk óriásit küzdött, látszott, hogy a szívét beleadja a bronzért folytatott küzdelembe. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen 3-0-ra megtudta verni nagyon erős ellenfelét, ezzel megszerezte a hőn áhított bronzérmet Győrben.

Vasárnap a kötöttfogású szakág vette át a lányoktól a stafétabotot. Szakosztályunk két kiváló birkózópalánta révén volt érdekelt a küzdelmek során. A 44 kilogrammosoknál Takács Zsolt szemetgyönyörködtető birkózással román, majd finn riválisát is gyakorlatilag lesöpörte a szőnyegről, mindkét alkalommal technikai tussal győzött. A nyolcaddöntő azonban nem hozott szerencsét számára, a későbbi bronzérmes ukrán 8-0-ra verte meg Takit, ami a verseny végét jelentette tehetségünknek.

A 75 kilogrammosoknál Kekenj Norbertnek két mérkőzés jutott. A selejtezőben a szerb színeket képviselő vajdsági birkózót pillanatok alatt verte meg óriási dobásokkal, ám a nyolcaddöntőben igencsak megkérdőjelezhető bírói döntések után 4-3-ra kikapott bolgár ellenfelétől. A bolgár a következő körben simán kikapott, tehát Norbi versenye idő előtt véget ért Győrben.