Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2018. 03. 19.

Matyi Vivien nyerte szakosztályunk 200. magyar bajnoki címét!

Újabb mérföldkövéhez érkezett el az ESMTK Birkózó Szakosztálya, hiszen a pestszentimrei diák és serdülő leány országos bajnokságon Matyi Vivien megszerezte a csapat történetének 200. magyar bajnoki címét! ÓRIÁSI TELJESÍTMÉNY!

Ismét van mit ünnepelni! Szakosztályunk 2006-os fennállása óta Vivi aranyérme volt a kétszázadik, amit pesterzsébeti birkózó szerzett országos bajnokságról. Tehetséges birkózónk még anno, az óvodában kezdett megismerkedni szeretett sportágunkkal, a birkózással, majd később felvételt nyert az első birkózó sportosztályba. Az évek múlásával most már végzős diáknak mondhatja magát Vivi, így szeptembertől a Budapest Baptista Szakgimnázium és Sportiskola diákjaként folytathatja tanulmányait.

Kitűnő iskolai eredményei mellett a birkózásban nyújtott teljesítménye sem utolsó. Eddigi pályafutása során (2010 óta) 57 arany-, 14 ezüst- és 8 bronzérmet szerzett az ESMTK színeiben. Ötször nyert magyar bajnokságot, négyszer diákolimpiát, háromszor pedig Budapest bajnokságot, valamint 2017-ben a magyar serdülő női válogatott tagjaként részt vehetett a korosztály Európa-bajnokságán.

Vivinek a címeres mez megszerzésére idén dupla esélye van, hiszen serdülő és kadet korosztályban is jelenleg súlycsoportja legjobbjának mondhatja magát hazai viszonylatban. Az egyéni eredményeket tetőzi, hogy csapatban is remekel birkózónk, háromszor a diák, és ugyancsak háromszor a serdülő bajnokcsapat tagja volt.

 

GRATULÁLUNK VIVI!
TOVÁBBI SOK SIKERT KÍVÁNUNK!

HAJRÁ ESMTK!