Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2018. 04. 23.

Országos és nemzetközi érmeket szereztünk

Hazai és nemzetközi porondon is érdekelt volt az ESMTK Birkózó Szakosztálya az elmúlt hétvégén. Soltvadkerten a diák I-es korosztály szabadfogású országos bajnokságán kilenc birkózónk próbált szerencsét, míg Bulgáriában, Ruszéban az U23-as válogatottal vett részt két kiválóságunk nemzetközi versenyen. A hétvége mérlege: 3 arany- és 2 bronzérem!

A mindenki számára jól ismert Filus Sándor emlékére rendezte meg a Soltvadkerti TE és a Bócsai BLSE a 2018. évi diák I-es szabadfogású országos bajnokságot, melyre az április eleji, területi bajnokságokról lehetett indulási jogot szerezni. Szakosztályunk a korosztály Budapest bajnokságán tíz birkózót kvalifikált az országos döntőre, közülük végül kilencen rajthoz is álltak a Bács-Kiskun megyei városban.

Csapatunk végül két aranyérmet is bezsebelt, nevezetesen Jász Bálint és Kovács Olivér révén. Bálint a 29 kilogrammosok között remekelt, négy győztes csatával a háta mögött a súlycsoport országos bajnoka lett. Olivér a 46 kilogrammosoknál volt érdekelt és csillogtatta meg tudását, végül öt alkalommal emelhették magasba a kezét, ezzel megérdemelten állhatott fel a súlycsoport dobogójának legmagasabb fokára.

A bajnokság során további három birkózónk küzdhetett még éremért, közülük végül Felkai Bendegúznak sikerült dobogóra állni, a 42 kilogrammosoknál bronzérmet vehetett át Soltvadkerten, míg a többiek kénytelenek voltak beérni az ötödik helyezésekkel.

A remek egyéni eredményeknek köszönhetően számos szakosztály közül fiatal együttesünk az előkelő második helyen zárt a csapatpontversenyben.

 

Diák I-es eredményeink:

29 kg: 1. Jász Bálint

38 kg: 5. Kovács Barnabás

42 kg: 3. Felkai Bendegúz

46 kg: 1. Kovács Olivér

58 kg: 5. Kovács Bence

Kiesett: Olasz Bende (35 kg), Szalai Márk (46 kg), Kosovics Márton (54 kg), Nagy Gergely (63 kg).

A hazai viadal mellett nemzetközi porondon is komoly megmérettetésen képviselte magát szakosztályunk. A Losonczi testvérek az U23-as kötöttfogású válogatottba kaptak meghívást, így Magyarország színeiben küzdhettek meg lengyel, kazah, grúz, román, olasz nemzetiségű kiváló birkózókkal a 2018. évi Petko Szirakov és Ivan Ilijev nemzetközi versenyen, Bulgáriában. A ruszei megmérettetésen a mieink csütörtökön és pénteken léptek szőnyegre, hiszen ekkor rendezték a kötöttfogású szakág küzdelmeit.

A 67 kilogrammos súlycsoport az egyik legnépesebb kategória volt a versenyen. Ottó a döntőbe vezető úton román, bolgár és kazah versenyzőket győzött le magabiztos birkózással, majd a fináléban kadet világ- és Európa-bajnoki bronzérmes grúz Abuladzénak sem kegyelmezett, 11-4-re verte meg és ezzel aranyérmet vehetett át Ruszéban.

Ottó öccse, Dávid sem maradt érem nélkül Bulgáriában. A 82 kilogrammosoknál elsőként kazah versenyzőt múlt felül, majd a már felnőttek között is ügyeskedő, egyébként kadet vb-bronzérmes román Ojogtól kapott ki, aki később az aranyérmet is megnyerte. A kisebbik Losonczi tehát kénytelen volt beérni a bronzcsatával, ott viszont 8-2-re diadalmaskodott, így a dobogó harmadik fokára állhatott fel a rangos nemzetközi viadal során.

 

U23-as eredményeink:

67 kg: 1. Losonczi Ottó

82 kg: 3. Losonczi Dávid