Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2020. 02. 25.

Taroltak a diák I-es szabadfogású bajnokságon

Február 22-én Dorogon rendezték az év első országos bajnokságát, melyen a diák I-es szabadfogású birkózók tizennégy súlycsoportban mérhették össze tudásukat. Ugyanezen a napon Somogyjádon tartották az év második junior válogatóját, ahol szabadfogású férfi és női küzdelmeket bonyolítottak. A hétvége mérlege: 5 arany-, 1 ezüst- és 4 bronzérem.

 

A dorogi országos bajnokságra az ESMTK Birkózó Szakosztálya a budapesti területi bajnokságról tizenkét versenyzővel szerzett indulási jogot az országos döntőre, ahol összesen több mint kétszáz birkózópalánta sorakozott fel. A pesterzsébeti birkózók sorra nyerték a mérkőzéseket, végül négyen is döntőbe kerültek, és nyertek is, öten pedig a dobogó harmadik fokáért birkózhattak, kettejüknek sikerült is diadalmaskodni.

Az ESMTK csapata így tehát négy országos bajnoki címet is ünnepelhetett Dorogon, valamint emellett a csapatpontversenyt is magabiztosan nyerte meg. Kovács Barnabás a legtechnikásabb versenyző díjat is kiérdemelte, hiszen öt mérkőzést is technikai fölénnyel nyert meg.

Diák I-es eredmények:
29 kg: 5. Bagoly Boldizsár
38 kg: 3. Farkas Zsombor
42 kg: 1. Olasz Bende
46 kg: 1. Kovács Barnabás
50 kg: 5. Szalai Balázs
58 kg: 5. Kertész Dominik
63 kg: 1. Budai András
63 kg: 3. Fábián Barna
+ 85 kg: 1. Kis Mátyás
Kiesett: Jász Bálint, Farkas Márk, Kmeth Zalán.

Mindeközben Somogyjádon a hölgyeknél Matyi Vivien remek birkózást bemutatva, körmérkőzések után lett a legkisebb női súlycsoport győztese. A fiúknál erre Deák Zoltánnak volt meg minden esélye, ám a döntőben alulmaradt, így kénytelen volt beérni az ezüstéremmel.

A két finálé mellett két bronzmérkőzésen is érdekelt voltak a pesterzsébetiek, a lányoknál Kellner Laura a fiúknál pedig Laky Levente érdemelte ki a dobogó harmadik fokát.

Junior eredmények:
Női:
50 kg: 1. Matyi Vivien
57 kg: 3. Kellner Laura

Szabadfogás:
70 kg: 2. Deák Zoltán
79 kg: 3. Laky Levente