Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2019. 03. 05.

ESMTK sikerek az első Fit-Kid Budapest Bajnokságon

Március 2-án tartották az első fitness Budapest-bajnokságot a Fit-Kid szakágban versenyzők számára a Kruj Iván Sportcsarnokban. Az ESMTK rendezésében és szervezésében megvalósult Fit-Kid Farsang Kupa Budapest Bajnokságon a fővárosi egyesületekből összesen százkilencvenen mérették meg magukat. Az ESMTK Fitness Szakosztályának versenyzői összesen 16 aranyérmet szereztek.

Az ötletgazda Kaizinger Ágnes, az ESMTK Fitness Szakosztályának vezetője volt. A szövetség felkarolta az elképzelést, hiszen ezzel az idény elején helyben jutnak versenyzési lehetőséghez a fővárosi fiatalok, így a Fit-Kid Farsang Kupa egyúttal Budapest Bajnokság is volt.

A versenyt Pesterzsébet Önkormányzata nevében Somodi Klára, az Egészségügyi és Sport Bizottság elnöke nyitotta meg, majd Harót János, az ESMTK elnöke köszöntötte a sportolókat és a nekik szurkolókat.

Az egyéni verseny mellett duóban, kiscsapatban (3-4 fő), nagycsapatban (5-6 fő) és a dance-show-ban mérték össze tudásukat, felkészültségüket a résztvevők. Az eredményhirdetés előtt az ESMTK szakosztályának tagjai igazi karneváli hangulatot teremtettek közös táncukkal.

A díjkiosztón sűrűn szólították az erzsébetieket. Az egyéni számokban 11 arany- és 3-3 ezüst-, illetve bronzérmet vehettek át az ESMTK sportolói. A különböző csapatversenyekben 5 arany-, 3 ezüst- és 2 bronzéremmel gyarapították gyűjteményüket a piros-fehérek.

A szövetség maximálisan elégedett volt a rendezéssel és a versennyel. Képviselői elmondták, szeretnék hagyományossá tenni a szezonkezdő Budapest Bajnokságot.

(fotó: ESMTK Fitness Szakosztály és Zsarnóczky Gyula)