Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2023. 02. 07.

Jégkorong torna Dunakeszin

Ismét fordulót rendeztek az ESMTK Jégkorong Szakosztály U12-es csapatának. Az esemény helyszíne a dunakeszi repülőtér szomszédságában lévő, retró külsővel megáldott létesítmény volt.

Az elmúlt hétvégi sikeres hazai rendezésű torna után jégkorongosaink lelkesen-vidáman érkeztek a helyszínre. Ezen a napon a Jégkert SE, a B-Villámok SE és a Vidra SE voltak azok a csapatok, akik ellen jégkorongtudásunkat meg kellett mutatni. Nehéz feladatnak ígérkezett, mert mind a három csapat nagy kihívás volt számunkra. Azonban ezt a kihívást is becsülettel teljesítették, vették az „akadályt” Szakács Mester tanítványai.

A héten szorgalmasan készültek növendékeink, nagyon jól dolgoztak az edzéseken, amit Szakács edző megkövetelt/kért tőlük. Sajnos azonban a csütörtöki edzésen jött a hideg zuhany: kis csapatunk egyik fontos gólerős „motorja” sérülés miatt nem jelentkezett játékra. „Jobbulást neki, visszavárjuk!”

Az ESMTK edzője a mérkőzések előtti motivációs monológjával így bátorította a csapatot: „Tehát azzal főzünk, amink van”… „Nem az eredmény (ebben a bajnokságban még nincs hivatalos eredmény, de a gyerekeink lelkesen számolják) a fontos most” edző bának, hanem „Játsszunk szívből és egymásért”…, és „Látni szeretnék olyan dolgokat, amit hétről hétre gyakorolnak a jégpályán”.

Szurkolóink hazai pályát teremtettek. A csapatot ide is elkísérő 19 fős „köménymag” végig buzdította növendékeinket – már a bemelegítésnél is, amelyet kiváló minőségű jégen kezdhettek meg a csapatok. Azt is jó volt tapasztalni, hogy az U10-es korosztály is elkísérte őket, hogy élőben szurkolhasson bajtársainak e hideg vasárnapi napon. Jó látni, hogy korosztályaink mennyire összetartó team!

Első megmérettetésünket a II. kerületi riválisunk ellen kezdtük. Látszott ellenfelünk felkészültsége: jól képzett, gyors passzos játék jellemezte játékukat. Mi a jól megszokott sorokban álltunk fel ellenük. Próbáltunk dinamikus jégkorongot megvalósítani, amit az elején az öltözőben megbeszéltek alapján sikerült is véghezvinni. Jöttek a helyzetek–védések, aztán a gólok sorban. Itt is… ott is… Az eredmény igazságos döntetlen (4-4) lett. A végletekig kiélezett mérkőzés volt.

Második összecsapásunkon a B-Villámok ellen kellett eredményesnek lennünk a hét utolsó napján. Ez az összecsapás sajnos „fájt egy kicsit”, mert más iramban játszott ellenfelünk. Ebből a vereségből is kell tanulni. 13-1 lett az eredmény a budaörsi csapat javára. Jól jött ezután a közel 1 órás szünet a jó meleg öltözőben. Kis öltözői pihenés, egy kis vitaminbevitel, és a játékosok összetartása következett. Edzőnk átbeszélte tanítványaival a dolgokat.

A harmadik, egyben tornazáró meccsünket a Vidra SE ellen játszottuk. A múlt hétvégi hazai fordulóban saját környezetünkben éppen hogy alulmaradtunk ellenük, ezért csapatunk revansra készült. Az ellenfelünk kicsit „ólomlábakon” korizott, a mi csapatunk jól és eredményesen „tette a dolgát”. Lelkesen, egymásért is küzdve nagyon szép sikert értek el a 2×15 perc végére: 10-0 megérdemelt eredmény született.

Szurkolóink óriásiak voltak megint. Mivel télies körülmények uralkodtak a jégpálya szélén szurkolva is – kicsit fáztunk is –, zengett a buzdítás: „Aki ugrál, ESMTK-nak szurkol, Allé, Allé” dallammal búcsúztattuk az ESMTK U12 utánpótlás csapatunkat.

 

Kövessétek folyamatosan ESMTK Jégkorong utánpótlás oldalunkat, ahol friss, aktuális híreket és összefoglalókat olvashattok a történésekről–eseményekről–mozzanatokról egyaránt!

Mindenkit szeretettel várunk csapatunk mérkőzéseire!

… mert „Életünk a hoki”

 

Hajrá ESMTK!!