Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2023. 01. 09.

Siker az országos utánpótlás hokitornán

Az ESMTK Jégkorong Szakosztályának U10-es korosztálya fennállása óta először vett részt országos hokitornán, amelyet január 7-én, a Magyar Jégkorong Napja alkalmából rendeztek. A megmérettetésem 108 hazai csapat ezeregyszáz fiatal hokisa vett részt, az egész ország képviseltette magát, Szombathelytől Debrecenig. A pesterzsébeti hokis növendékek az előkelő 2. helyet szerezték meg csoportjukban.

Az első mérkőzést a Szombathelyi Pingvinek ellen kezdték a gyerekek. Az új környezet, a rengeteg új csapat, a több száz ember kicsit „rányomta” a bélyegét a gyerekek játékára, keresték a kiskaput, hogy az ellenfél hálóját miként tudják bevenni. Kis idő elteltével már meg is érkezett az első találat, majd futószalagon érkezett a többi gól. Az ESMTK sportolói 7 gólig meg se álltak, a végeredmény 7-1 lett.

A következő mérkőzést azonnal kezdték a jól csengő és híres múlttal rendelkező Dunaújvárosi Acélbikák ellen. Itt még jobb teljesítményt nyújtottak ,mind kapuban, mind védekezésben és támadásban hibátlanul játszottak Jécsi Gyula tanítványai, akik a meccset 9-0-ra hozták le.

A harmadik és egyben utolsó meccset a B-villám SE ellen játszották. Nagyon jó erőből álló, sokat korizó ellenféllel kerültek szembe, már az első percekben lehetett látni, hogy nagyon nehéz meccsnek néznek elébe. Az első két meccsen nem kaptak annyi kapura lövést az első félidőben, mint tőlük. Beigazolódott, amitől féltek, a srácok sajnos elfáradtak a végére. Szoros mérkőzésen – egyelőre – a jobb csapat nyert 3-1 re.
De így sincs ok a szomorúságra, hiszen a csapat fennállása óta először vett részt országos tornán, és az előkelő második helyet szerezte meg.