Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2020. 04. 27.

Félbemaradt évad

A koronavírus-járvány miatt nem tudta befejezni első évadját a 2009–10-es korosztály bajnoki sorozatában az Erzsébeti SMTK leány kézilabdacsapata. A rendszeres közös edzések helyett a játékosok otthon végzik a Martinkó Mária által elkészített edzésterv gyakorlatait.

Az ESMTK női kézilabda-szakágának újjáépítését 2018-ban kezdte meg Martinkó Mária edző. Szűkösen ugyan, de összeállt egy olyan csapat a 2009–10-ben született ifjú hölgyekből, amely elindulhatott az LU11-es gyermekbajnokságban.

A piros-fehérek október közepétől kéthetente, szombaton vagy vasárnap léptek pályára. A kettős fordulókban minden együttes két meccset játszott egy hétvégén. A J csoportban szereplő csapatok tizenkét mérkőzést vívtak egymással, az utolsó játéknapon az ESMTK volt a házigazda a Kruj Iván Sportcsarnokban.

A hivatalos bajnokságban életükben először szereplő erzsébetiek helytálltak, abszolút újoncként a meccseik egyharmadát megnyerték, és többször is csak a létszámgondokból fakadó fáradtság miatt maradtak alul a végjátékban.

– Határozottan van fantázia ebben a társaságban, nagyon sajnálom, hogy a további fejlődésük szempontjából fontos mérkőzésekre már nem kerülhetett sor – mondta Martinkó Mária. – Ebben a korosztályban még nem az eredmény az elsődleges, ennek ellenére ezen a téren sincs szégyenkeznivalónk. Az elmúlt bő fél évben sokat léptünk előre, a gyerekek örömmel jöttek edzésre és meccsekre.

Amikor leállították a küzdelemsorozatokat és a közös tréningeket, Martinkó Mária összeállított egy kéthetes edzéstervet, és rendszeresen újabbakat kapnak online a lányok. Ezekben az erősítés mellett olyan labdás ügyességi gyakorlatok is helyet kaptak, amelyeket némi szülői segítséggel el lehet végezni otthon.

– Mindenki várja már, hogy újra együtt edzhessünk – mesélte Martinkó Mária. – Remélem, együtt marad a csapat, és újabb lányok is csatlakoznak majd hozzánk.

 

(A kép a Gyömrő elleni mérkőzésen készült.)