Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2019. 08. 15.

Gyertek, lányok, kézilabdázni!

Nagy változások történtek a nyáron az Erzsébeti SMTK kézilabda-szakosztályában. Megszűnt az ifjúsági férficsapat, és a lányoknál a tavaly elkezdett munka nyomán az ősszel elindul a gyermekbajnokságban az U11-es együttes.

Hat évvel ezelőtt több mint két évtizedes szünet után újjáéledt az ESMTK kézilabda-szakosztálya. Fiú- és lánycsapat is alakult, és idővel mindkét nemben elindultak a korosztályos bajnokságokban a gyerekek.

Aztán 2018 közepétől az ifjú hölgyek a Kispest NKK színeiben játszottak, ún. zöldkártyával. Az idei nyáron a lányok közül többen tanulásra hivatkozva abbahagyták a játékot, így a csapat ténylegesen megszűnt. Ugyanerre a sorsra jutott az ifjúsági férfi gárda is, a fiúk edzőjüket követve átigazoltak az Utánpótlás Akadémia Kistext SE-be.

Martinkó Mária tavaly néhány kislánnyal kezdett dolgozni, és bár épphogy megvan a szükséges létszám, a tervek szerint elindul a csapat a gyermekbajnokságban, az U11-es korosztályban. A lelkes edzőnő szeretné, ha a serdülők között is játszana az ESMTK, ám ehhez még kevesen vannak az ebben a korcsoportban szerepeltethető lányok. A héten Kókán edzőtáboroznak az ifjú erzsébeti kézilabdázók.

Az ESMTK-nál szívesen látják azokat, akik szeretnének kézilabdázni. Aszakosztály felvételt hirdet 2005 és 2008 között születetteknek a serdülő, valamint 2009–10-es születésűeknek az U11-es csapatba. Először augusztus 26-27-28-29-én 16 órától az Eötvös Loránd Szakgimnázium és Szakközépiskola tornatermében (XX., Török Flóris u. 89.) várja a jelentkezőket Martinkó Mária edző, majd hétfőnként 16.30-tól ugyanitt, szerdán és pénteken pedig szintén 16.30-tól a Kruj Iván Sportcsarnokban (XX., Mártírok útja 205.). Érdeklődni lehet telefonon (70/453-7025) és e-mailben (marcsi.martinko@gmail.com) is.