Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2017. 02. 11.

Győzelemmel kezdték az évet

Az Erzsébeti SMTK fiú kézilabdázói a második idényüket töltik a Pest megyei juniorbajnokságban. A piros-fehérek a 2017 első mérkőzésén megszerezték harmadik győzelmüket a sorozatban, és következő meccsen is jól helytálltak.

A téli szünet utáni első bajnoki mérkőzésen a sereghajtó Martonvásári KSE látogatott Pesterzsébetre, a Kruj Iván Sportcsarnokba. Az első félidő végén szoros állást mutatott az eredményjelző, 17-14-re vezettek a piros-fehérek. A második játékrészben megduplázta a két csapat közti különbséget az ESMTK, és 37-31-re megnyerte a találkozót. Az ismét eredeti posztján szereplő Pölöskei Márk volt az erzsébetiek legeredményesebb játékosa, 11 gólt szerzett, és valamennyit akcióból. Szadai Barnabás kilencszer, a góllövőlistán előkelő helyen álló Vagyóczki Patrik ötször vette be a martonvásáriak kapuját.

Néhány nappal később a dobogóra hajtó, sőt, akár a bajnoki címre is esélyes Mogyoródi KSK volt az ellenfél a Mártírok útján. A vendégek az első félidőben alaposan meglepődtek, ugyanis az erzsébetiek nemcsak harcosan, hanem jól is játszottak, és 13-12-re vezettek a szünetben. A térfélcsere után aztán kijött a két csapat közti tudáskülönbség, az idősebb, rutinosabb játékosokból álló Mogyoród megfordította az állást, és végül hét góllal győzött.

A listavezető Gödöllői KC otthonában az esélytelenek nyugalmával léphettek pályára az erzsébetiek. Ahogy az előző két mérkőzésen tapasztaltak alapján dicsérte a fiúkat Schmauder Antalné edző, úgy a gödöllői meccset követően nem sok jó mondott a látottakról.

– Az idei évben többször is teremgondokkal küszködtünk, ugyanis a farsangi események miatt nem mindig tudtunk edzeni – mondta Margit néni. – A keret lényegében változatlan, ezért továbbra is várjuk a kézilabdázni akaró erzsébeti és környékbeli fiúkat a csapatba. Szerdánként és péntekenként fél hattól hétig megtalálnak bennünket a Kruj Iván Sportcsarnokban.