Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2017. 12. 28.

Ketten bajnokesélyesek

Az év utolsó heteiben az Erzsébeti SMTK asztaliteniszezői jól megérdemelt pihenőjüket töltik. Az alábbiakban összefoglaltuk, hogyan szerepeltek a Budapest-bajnokságban csapataink a 2017–18-as évad első felében.

A Budapest-bajnokság I/A osztályában játszó ESMTK I nagyszerű szezont tudhat maga mögött. A piros-fehérek 15 forduló után az első helyen várják a tavaszi folytatást, de nagyon szoros az élmezőny, mert szintén 25 pontja van a Szufla SE I-Kerepes és a Sanitas-BUDO SE III-Autóklub gárdájának, míg a Malév SC II 24, a Mavex SE III pedig 22 pontot gyűjtött. Csapatunk tizenkétszer győzött, megverte a Sanitast és a Malévot, a Szuflával döntetlent játszott, a Mavextől viszont kikapott, csakúgy, mint a vezető ötösfogat mögött helyet foglaló MVM SE I együttesétől.

Ami az egyéni sikereket illeti, Bogyó Csaba az egész osztály legeredményesebb játékosa volt az őszi idényben, 44 meccséből 41-et megnyert, és ez 93,18%-os teljesítmény. Kaszás László is sokat tett hozzá a jó szerepléshez, 56/43-as mutatóval 76,79%-ot ért el. Mellettük Dudás Balázs, Ilosvai Brigitta (ők is 60% felett teljesítettek), Szabó József, Vagyóczki András, Farkas Zoltán és Kovács Zoltán állt asztalhoz pesterzsébeti színekben.

A Budapest-bajnokság I/C osztályában küzdő ESMTK II a középmezőnyben található, a 7. helyen áll 8 győzelemmel és 1 döntetlennel. Egyénileg Bíró László kiemelkedően szerepelt, 56/49-es eredményével, 87,5%-kal a harmadik a rangsorban. További játékosaink: Hiriczkó Ede, Turkovics Kornél, Szanda Szilárd és Sághi József.

A Budapest-bajnokság II. osztályának 1. csoportjában szereplő ESMTK IV a középmezőny második felében, a 10. helyen áll 6 győzelemmel és 1 döntetlennel. A legjobb eredménysort Erdei István érte el, 56/38-as mutatója 67,86%-ot jelent. További játékosaink: Bodon Ferenc, Kovács Zoltán, Vagyóczki András, Csima Viktor, Groszmanné Haász Judit és Borsi Lajos.

A Budapest-bajnokság II. osztályának 2. csoportjában küzdő ESMTK III versenyben van a bajnoki címért. Az őszi szezon végén 12 győzelemmel és 1 döntetlennel, az Igazságügyi SC-vel azonos pontszámmal a második helyen állnak a piros-fehérek, eggyel megelőzve a BKV Előre III, kettővel a KIWI SE és hárommal a Pestszentimrei PSE gárdáját. Az egyéni rangsorban Kirchmayer Richárd (48/36) és Szabó József (40/30) egyaránt 75%-os teljesítménnyel, holtversenyben a nyolcadik, és Kovács Szilárd (44/31) is 70 százalék feletti eredményt ért el. Rajtuk kívül Évi Róbert, Strobel Soma, Metykó László és Bali Péter képviselte az erzsébeti színeket.

A Budapest-bajnokság II. osztályának 3. csoportjában pingpongozó ESMTK V két győzelemmel és három döntetlennel eddig 7 pontot gyűjtött, és ez a 15. helyre sorolta csapatunkat. Az alsóház szorosságára jellemző, hogy amennyiben a döntetlenek helyett minimális különbséggel nyertek volna a piros-fehérek, négy hellyel előrébb állhatnának. Egyénileg Farkas Zoltán játszotta a legtöbb mérkőzést, 52/27 (51,92%) a mutatója. Bár jobb a százalékos teljesítménye, jóval kevesebbszer állt asztalhoz Turkovics Kornél, Mikula Róbert és Szanda Szilárd. A további játékosaink: László Imre, Bunsits József, Paál György és Ádámszki András.