Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2020. 06. 12.

Labdás edzések és toborzó a kéziseknél

Március közepe óta a közelmúltban először edzettek együtt, teremben az Erzsébeti SMTK kézilabdázói. A látottak alapján egyértelmű: a lányoknak komoly labdaéhségük volt.

Amikor a különböző bajnoki és egyéb küzdelemsorozatokat, valamint a közös gyakorlásokat leállította az országos sportági szövetség, Martinkó Mária edző készített az LU11-es gyermekbajnokságban szereplő csapat tagjainak egy kéthetes edzéstervet, és többször is kaptak hasonlót online a játékosok. Ezek alapján otthon főleg erősítettek, de olyan labdás ügyességi feladatokat is végeztek, amelyekhez némi szülői segítséget igénybe vehettek.

– Nagy örömmel jöttek a gyerekek az Eötvös Loránd Szakgimnázium és Szakközépiskola tornatermébe, és jókedvűen labdáztak együtt – mesélte Martinkó Mária. – A sok online edzés közben hiányoztak nekik a társak, és azóta is nagyon lelkesen járnak.

A járványhelyzet alakulása úgy tűnik, lehetővé teszi, hogy ezen a nyáron is el tudjon menni edzőtáborba az ESMTK. A csapat szakvezetője szeretné, ha gyarapodna a létszám, ezért június közepén több alkalommal is toborzót tart az Eötvösben. A jövő héten, azaz 16-án, kedden, 17-én, szerdán és 18-án, csütörtökön 16 és 17 óra között várja azokat a 2005–2007-ben, valamint 2009–10-ben született lányokat, akik szeretnének kézilabdázni.

A tervek szerint az U12 leány gyermekbajnokságban elindul az Erzsébeti SMTK, és ha megfelelő lesz a keret, akkor a serdülő III korosztály küzdelmeiben is.

A toborzóról és az edzésekről további információ e-mailben a marcsi.martinko@gmail.com címen, illetve a 70/453-7025-ös telefonszámon kérhető.