Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2019. 10. 18.

Sikeres kézilabdarajt

Ahogy már beszámoltunk róla, a 2019/20-as bajnoki évadban egy leánycsapattal vesz részt a kézilabda utánpótlás-bajnokságban az Erzsébeti SMTK. A rajt remekül sikerült, mindkét mérkőzésüket megnyerték a fiatalok.

A női szakág újjáépítését az alapoktól kezdte egy éve Martinkó Mária. A kitartó munkának és a lelkes kislányoknak köszönhetően a 2009–10-es korosztály elindult a gyermekbajnokság U11-es mezőnyében. Az erzsébetiek a J-csoportban szerepelnek.

Az első két fordulót az elmúlt hétvégén Budafokon, a Törley-csarnokban rendezték meg. Az ESMTK nagyszerűen mutatkozott be a bajnokságban, a Csepel DSE-t 4-3-as félidő után 9-6-ra, az Utánpótlás Akadémia Kistext SE I együttesét pedig 7-1-es első játékrészt követően 10-3-ra győzték le a piros-fehérek.

Ebben a küzdelemsorozatban kéthetente tartanak fordulókat. Az erzsébeti lányok legközelebb október 26-án, szombaton a csepeli ÁMK Sportcsarnokban (XXI., Simon Bolivár sétány 1–3.) lépnek pályára, 10.45-kor a KSA Budapest, 12.15-kor a Gyömrői KA lesz az ellenfelük.

Az erzsébeti csapatban ők játszottak a két győztes mérkőzésen: Barta Flóra, Barta Gréta, Dégi Ramóna Barbara, Hopp Henrietta Réka, Kiss Boglárka, Molnár-Pap Blanka, Molnár Varró Bettina, Simon Csenge Katalin, Szeili Nóra Emma, Tárnai Dóra, Ökrös Panna.

Martinkó Mária elmondta, hogy jövőre a 2005–2008-as korosztállyal is szeretnének bajnokságban szerepelni, de egyelőre még nem elegendő ehhez a létszám. Az edzéseken mindkét csapatba várják a jelentkezőket. A foglalkozásokat hétfőn, szerdán és pénteken 16 és 17.30 között tartják, hétfőn az Eötvös Loránd Szakgimnázium és Szakközépiskola tornatermében (XX., Török Flóris u. 89.), szerdán és pénteken pedig a  Kruj Iván Sportcsarnokban (XX., Mártírok útja 205.).