Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2017. 11. 07.

Szép volt, lányok!

Az Erzsébeti SMTK lány kézilabdacsapata az Országos Serdülőbajnokság III. osztályában szerepel. A piros-fehérek számára ez a tanulás éve, éppen ezért nagyon örültek annak, hogy november elején megszületett az első győzelmük.

A kézilabda néhány éve tért vissza Pesterzsébetre, az ESMTK-ban először a fiúk, majd a lányok is csapatba szerveződtek. Utóbbiakkal, pontosabban a 2002–2005-ös korosztállyal Martinkó Mária foglalkozik az egyesületben. Az előző évad különböző mérkőzései után az idén ősztől az OSB leány serdülő III. osztály Középcsoportban indult az ESMTK együttese.

– A lányok közül sokaknak ez az első bajnoki szezonjuk. Ez meglátszik a mérkőzéseken, hiszen a góllövéshez sok pályán eltöltött időre és rengeteg gyakorlásra van szükség – magyarázta a csapat edzője. – Az első négy mérkőzésünkön ellenfeleink tapasztaltabbak, erősebbek voltak.

A negyedik játéknapon az első félidőben megszorongatták a mieink a Szent István-OKSI SE-t, a szünet után aztán kidomborodott a két gárda közötti különbség. Másfél hónappal a bajnoki rajt után, az ötödik fordulóban aztán megtört a jég, és az erzsébeti lányok 19-12-re legyőzték az Emericus KSE együttesét. Martinkó Mária elmondta, hogy sok hibával ugyan, de alapvetően jól játszottak a piros-fehérek. Az első gólok után egyre magabiztosabbá váltak a lányok, sikerült indításból, betörésből és átlövésből is a kapuba találniuk. A kapusok jól teljesítettek, Mórocz Adrienn és Pityer Dorottya jól kiegészítik és segítik egymást. Az erzsébeti gólokat ezúttal három játékos szerezte, Ferenczi Szilvia 8, Hegedüs Lilla 6, Szalai Eszter pedig 5 gólt dobott, utóbbi két hétméterest is értékesített. Ők hárman a csapat húzó emberei, ami nem csoda, hiszen nekik ez nem az első bajnokságuk. A mérkőzéseken általában ők lövik a gólok nagy részét. Ferenczi és Szalai 22 találattal a 12-13. helyen állnak a góllövőlistán, Hegedüs 17 góllal a huszonötödik. 

– Összességében jól játszottunk, de sok helyzetünk volt, amit nem tudtunk kihasználni – értékelte a meccset Martinkó Mária. – A védekezésünk harcosabb volt, mint az eddigi mérkőzéseken. Bizakodó vagyok, mert a lányok rendszeresen járnak edzésre, dolgoznak keményen. Próbálunk sok edzőmérkőzést játszani, hogy a pályán is gyakorolhassák a tanultakat.

A szakosztály várja továbbra az ESMTK-ba a kézilabdázni vágyókat, akár kezdő, akár haladó szinten. Akinek van kedve, csatlakozhat a csapathoz, amelyet jelenleg ők alkotnak: Csató Fanni, Dolinay Anna, Döbrőssy Edina, Fedor Diána, Ferenczi Szilvia, Hegedüs Lilla, Kállai Ildikó, Kovács Orsolya, Mórocz Adrienn, Pityer Dorottya, Rezsonya Alexa, Szabó Krisztina, Szalai Eszter.

Az edzések a haladóknak 16 órától 17.30-ig hétfőn az Eötvös Szakközépiskolában (Török Flóris u. 89.), szerdán és pénteken a Kruj Iván Sportcsarnokban (Mártírok útja 205.) vannak, a kezdőknek (2007–2010-es korosztály) pedig kedden 16.30 és 17.30 között az Eötvös Szakközépiskolában.