Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2018. 02. 15.

Újra pattog a pingponglabda

Néhány hét pihenő után folytatódtak a küzdelmek a fővárosi asztalitenisz-bajnokságokban, így ismét pontokért küzdenek az Erzsébeti SMTK csapatai is.

A Budapest-bajnokság I/A osztályában éllovas ESMTK listavezetőhöz méltóan kezdte a 2018-as esztendőt. A nyitányon idegenben nyertek rangadót a piros-fehérek,10-6-ra verték meg a Mavex III együttesét, majd szintén vendégként győztek 11-5-re a Kőbánya SC I ellen. A Postás SE II-vel otthon, az Ady Endre út 98. alatti általános iskola tornatermében váratlanul szoros meccset vívtak az erzsébetiek, végül 9-7-re hozták a mérkőzést.

A Budapest-bajnokság I/C osztályában szereplő ESMTK II egy hazai 8-8-as döntetlennel kezdett a HCTC-M-KAK-Wasabi gárdájával szemben. Ezt egy idegenbeli 10-6 követte az OTP SK II ellen, majd ugyancsak vendégként szenvedtek 9-7-es vereséget a piros-fehérek a Lendület SE II-Ybl Tervezőtől.

A Budapest-bajnokság II. osztály 1. csoportjában küzdő ESMTK IV idegenben kikapott az első helyen álló BVSC-Zuglótól, majd otthon a szintén dobogós Kispest SE IV-től. A következő mérkőzésen is érvényesült a papírforma, csak ekkor már az erzsébetiek javára, vendégként 12-4-re győztek a KFKI SK III-mal szemben. A Budai XI SE VIII gárdáját alaposan megizzasztották a piros-fehérek, a sokkal esélyesebb látogatók 9-7-re tudtak csak nyerni az Ady Endre úton.

A Budapest-bajnokság II. osztály 2. csoportjában játszó és az első helyre pályázó ESMTK III kiütéses győzelemmel rajtolt az idén, 15-1-re nyert a Budai XI SE IX-Meteorok ellen. Nem járt jobban a Puskás DSK III sem, idegenben 14-2-verte riválisát csapatunk. A szintén a bajnoki címre hajtó Pestszentimrei PSE I visszavágott az őszi hazai vereségért, ezúttal a XVIII. kerületiek győztek 9-7-re, méghozzá Pesterzsébeten. Ezt a Kispest SE V 9-7-es idegenbeli legyőzése követte, majd a Lendület SE III-BFKH-t otthon 12-4-re múlták felül a piros-fehérek.

A Budapest-bajnokság II. osztály 3. csoportjában szereplő ESMTK V két vereséggel kezdte az évet, az ABC Centerline III 11-5-re nyert az Ady Endre úton, majd a KSI SE VI ugyanilyen különbséggel hazai „pályán”. A középmezőny elején tanyázó BKV Előre II ellen nem a mieink voltak az esélyesek, mégis 10-6-ra győztek vendégként, ezután azonban a Szufla SE-Ragazzart elvitte a pontokat Erzsébetről (7-9).