Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2019. 05. 31.

Véget ért a kézilabdás szezon

Több évi Pest megyei szereplés után a 2018–19-es idényben az országos ifjúsági III. osztályban játszott az Erzsébeti SMTK fiú kézilabdacsapata. A Középcsoport erős mezőnyében tizenegy gárda közül a 10. helyen végeztek a piros-fehérek.

Bár szűkös kerettel játszották végig a bajnokságot az erzsébetiek – az előírtnál kevesebb játékossal történő kiállás miatt négy büntetőpontot levontak tőlük –, az elmúlt idényben összekovácsolódott a társaság. Tavaly nyáron egy alapember távozott az ESMTK-ból, de a többiek igyekeztek minden tőlük telhetőt megtenni a minél jobb szereplés érdekében. Két győzelem mellett több olyan meccsük is volt a piros-fehéreknek, amelyeken kevés hiányzott a pontszerzéshez. Ilyen volt ősszel az Albertirsa és a jó középcsapatnak számító Domony elleni mérkőzés, amelyeken két, illetve egy góllal maradtak alul a srácok, tavasszal pedig az Albertirsa csupán egy találattal bizonyult jobbnak. Az említetteken kívül is akadtak olyan meccsek, amelyen csak néhány góllal szerzett többet egy-egy erősebb rivális. A Középcsoport góllövőlistájára 155 játékos került fel, az erzsébetiek közül Szadai Barnabás végzett a legjobb helyen, 93 találattal a 21. lett a rangsorban.

– A tizedik hely összességében megfelel a realitásoknak – mondta Schmauder Antalné, az ESMTK edzője. – A mi játékosaink 2000 és 2003 között születtek, és nem tudtunk bevetni olyan idősebbeket, akik már felnőtt csapatban is kézilabdáznak. A kiírás szerint ugyanis három, húsz-huszonegy éves fiatal is játszhat ebben a bajnokságban, ez pedig nekünk nagy hátrányt jelentett. Néhányszor nem sok kellett volna a pontszerzéshez, ezt a fentieken kívül a rutintalanság számlájára írhatjuk. A fejlődés azonban egyértelmű az előző szezonhoz képest. A télen jöttek hozzánk új fiúk, közülük ketten ragadtak meg Erzsébeten.

A csapat továbbra is várja azok jelentkezését, akik szeretnének kézilabdázni az ESMTK-ban. Érdeklődni Schmauder Antal Margit néninél lehet (70/935-4121).