Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2021. 04. 30.

A győzelem íze

Legutóbbi öt hazai mérkőzésén csupán egyetlen pontot szerzett hazai pályán az Erzsébeti SMTK, így lélektanilag is nagyon fontos volt április utolsó bajnoki mérkőzésén a győzelem a piros-fehérek számára. Bár rengeteg helyzetet kihagytak az erzsébetiek, végre három pontot szereztek az Ady Endre úton.

 

A legutóbb kisebb sérüléssel bajlódó Tóbiás Zsolt visszatért a csapatba, hiányzott viszont Kozma Richárd, aki öt sárga lapja miatt kényszerült kihagyni a találkozót.

Már a körösladányi mérkőzésen is sok helyzetet elpuskázott az ESMTK, és a Taksony elleni ezt még tovább fokozták a piros-fehérek. Az első félidőben kétszer a kapufát találták el az erzsébetiek: Horváth Richárd 14 méteres lövése után Lázár Benjáminhoz került a labda, aki átvette, majd a hálóba lőtte, Kovács Dániel 15 méteres lökete pedig a felső lécről vágódott vissza. Sorra maradtak ki a hazai lehetőségek, aztán tíz perccel a szünet előtt az első kapu felé tartó taksonyi lövés megpattant az egyik hazai védőn, és a bal felső sarokban kötött ki a labda.

A fordulás után sem változott a játék képe, és bár a veszélyes támadások továbbra is gól nélkül végződtek, a félidő közepén Slezák Richárd balról beívelt szögletét Kovács Botond a jobb felső sarokba fejelte. Nem sokkal később szabadrúgást végezhetett el az ESMTK 25 méterre a vendégek kapujától, a letett labdát Soós Bence átlőtte a sorfal felett, amely lecsapódott, és a jobb alsó sarokban landolt. Az utolsó negyedórában is futószalagon jöttek az erzsébeti helyzetek, gólt mégis a Taksony szerzett. A hosszabbításban egy szabadrúgás utáni fejes Túri Dániel fején megpattanva jutott a mieink kapujába.

– Ha valaki csak az eredményt nézi, azt hiheti, szoros meccset vívtunk a Taksonnyal, pedig magabiztos győzelmet arattunk – mondta Turi Zoltán vezetőedző. – A helyzeteink alapján jóval nagyobb is lehetett volna különbség, miközben két megpattanó labdából kaptunk gólt. Fontos volt, hogy hosszú idő után újra nyerjünk, mondhatni, becsületbeli ügy, ráadásul hazai pályán. Gratulálok a csapatnak, a fiúk végig nagy lelkesedéssel futballoztak.

Legutóbb két hónapja, Vácott nyertek a piros-fehérek, míg Pesterzsébeten november közepén.

Az ESMTK legközelebb május 2-án, vasárnap 17.30-kor lép pályára a közvetlenül előtte álló Kozármisleny otthonában.

 

Erzsébeti SMTK–Taksony SE 3-2 (1-1)

ESMTK: Menczeles – Nagy M., Túri D., Lipcsei Á., Tóbiás – Lázár (Dankó, 82.), Slezák, Horváth R. (Járvás, 66.), Kovács B. – Soós B., Kovács D.

G.: Lázár (15.), Kovács B. (65.), Soós B. (72.)