Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2023. 04. 04.

A hajrában úszott el a pontszerzés

A tavaszi szezonban már harmadszor kapott ki otthon 1-0-ra az ESMTK NB III-as labdarúgócsapata. Akárcsak a korábbi vesztes meccseken, április első vasárnapján is számos hazai helyzet maradt ki, és a végén egy jól eltalált lövéssel a Ferencváros II kiharcolta a győzelmet.

A „kis” Fradi elleni mérkőzés nagy erzsébeti helyzettel kezdődött. Alig néhány perce játszottak a csapatok, amikor Wirth Dániel tette le a labdát Soós Bencének, aki nyolc méterről, ballal a jobb felső sarok fölé lőtt. Veszélyesebben futballozott az ESMTK, és az agresszív letámadás kis híján gólt eredményezett, de Sükösd Levente és a ferencvárosi kapus közelharcából végül utóbbi jött ki győztesen. Nem sokkal később Wirth 6 méterről, jobbal a kapu mellé lőtt. Molnár János jobbról indult középre, a labda felpattant, és az egyik Fradi-védő kezéről vágódott le – játékvezető sípja azonban néma maradt. A félidő hajrájában Molnár J. küldött középre egy szabadrúgást, és az érkező Lipcsei Ádám öt méterről nem találta el a kaput.

A fordulás után alaposan megváltoztak a körülmények. Eleredt az eső, amihez erős szél társult – éppen abból az irányból, amerre az ESMTK támadott. A meccs ezen szakaszában mezőnyjátékkal teltek a percek, majd a félidő második részében inkább a zöld-fehérek akarata érvényesült. A gyors kontratámadásaik ekkor már komoly veszélyt hordoztak magukban, Jeszenszky Ádámnak több dolga is akadt, egyszer bravúrosan hárított. Aztán a 82. percben egy jobb oldali pontrúgás után hiába voltak létszámfölényben az erzsébeti védők, a Fradi csereként beállt 9-ese 13-14 méterről kilőtte a jobb felső sarkot. Még volt lehetőségünk az egyenlítésre, de Túri Dániel egy szép csel után hiába tekert szép mozdulattal, külsővel a jobb sarok felé, a labda a kapufáról kifelé pattant.

– Egy jó erőkből álló, remek formában lévő csapat ellen játszottunk, amely öt győztes mérkőzést követően jött hozzánk, de a látottak alapján nem érdemeltünk vereséget – mondta Turi Zoltán vezetőedző. – Összességében több nagy helyzetünk volt, ezért különösen fájó, hogy nem szereztünk pontot.

A továbbra is dobogós helyen álló ESMTK legközelebb április 9-én, vasárnap 16 órakor a tabellán ötödik Dunaújváros stadionjában lép pályára.

 

Erzsébeti SMTK–Ferencváros II 0-1 (0-0)

ESMTK: Jeszenszky – Molnár R., Molnár T. (Boda, 86.), Lipcsei Á., Márton – Túri D., Slezák – Molnár J. (Kovács D., 67.), Soós B., Sükösd (Szűcs L., 56.) – Wirth (Lucz, 67.)