Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2023. 08. 01.

A helyzetekért nem járnak pontok

A 2023–24-es NB III-as labdarúgó-bajnokság július utolsó hétvégéjén kezdődött. A négy csoportra osztott mezőnyben az ESMTK a Dél-Keleti csoportba kapott besorolást, és a vasárnapi nyitányon a Ceglédi VSE gárdáját fogadta az Ady Endre úton. Hiába játszottak nagy fölényben és kerültek sokszor helyzetbe a piros-fehérek, végül döntetlenül zárult a mérkőzés.

 

A korábbiaktól eltérően – ahogy arról már beszámoltunk – az idén csak kisebb változások történtek az erzsébeti öltözőben. Az egyik új játékosunk, a Cigándról érkezett, némi NB II-es tapasztalattal is rendelkező középpályás, Sztaroszta Dávid a meccs előtti napon edzés közben kisebb sérülést szenvedett.

A meccs egészére jellemző, hogy sokkal többet birtokolta a labdát az ESMTK, a találkozó nagy részében fölényben futballozott. A ceglédiek agresszíven játszottak, néha túlságosan is, előrevágott labdákkal, kontratámadásokkal próbálkoztak.

A számos kimaradt hazai helyzet után a második félidő első percében váratlanul vezetést szereztek a vendégek, egy szögletet követően nem figyeltek eléggé a mieink a ceglédiekre. A folytatásban meddő fölényben voltak az erzsébetiek, igazi veszély csak a pontrúgásokban rejlett. A játékrész közepén Molnár János küldte középre a labdát szögletből, a rövid saroknál jókor érkezett Molnár Tamás, és 6-7 méterről a hosszú sarokba csúsztatta. Néhány perccel később Lucz Viktorral szemben szabálytalankodtak a tizenhatoson belül, a büntetőt Molnár János nagy erővel vágta a léc alá; tavaly augusztusban majdnem percre ugyanekkor értékesítette a tizenegyest a CVSE ellen. A piros-fehérek eldönthették volna a három pont sorsát, háromszor is ziccerbe kerültek, de mindegyik kimaradt. Aztán érvényesült a futball örök törvényszerűsége: a hosszabbításban a semmiből egyenlített a Cegléd. Egy jobb oldali támadás végén 13-14 méterről kapura lőtt a Pest megyeiek egyik cserejátékosa, és a labda utat talált az erzsébeti kapuba.

Egy beszédes statisztika a végére: 24 kaput eltaláló kísérlete volt az ESMTK-nak, ebből 10 kifejezetten nagy gólszerzési lehetőségből.

– Nem játszottunk jól, sok pontatlanságot láttunk a meccsen – értékelte a mérkőzést Turi Zoltán vezetőedző. – A ceglédiek időnként kíméletlenül igyekeztek megállítani bennünket, és ehhez támogatást kaptak a kispadról. Meg kellett volna nyernünk ezt a találkozót, de nagyon sok helyzetet kihagytunk. Különösen bosszantó, hogy két ilyen, a figyelmetlenség számlájára írható találattal vesztettünk két pontot.

Az ESMTK legközelebb augusztus 2-án, szerdán 17.30-kor lép pályára, csapatunk az Ady Endre úton a győzelemmel rajtoló Pénzügyőrt látja vendégül.

 

Erzsébeti SMTK–Ceglédi VSE 2-2 (0-0)

ESMTK: Jeszenszky – Molnár R., Túri D., Molnár T., Márton – Slezák (Kovács D., 85.), Kovács B. – Molnár J., Soós B., Bán (Szűcs L., 46.) – Wirth (Lucz, 67.)

G.: Molnár T. (67.), Molnár J. (71. – 11-esből)