Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2023. 04. 11.

A kétszeri vezetés is kevés volt a győzelemhez

Bár kétszer is vezetett az Erzsébeti SMTK NB III-as labdarúgócsapata a húsvétvasárnap Dunaújvárosban játszott mérkőzésen, a hazaiak mindkétszer egyenlíteni tudtak, így egy-egy ponttal lettek gazdagabbak a küzdő felek.  

 

Az erzsébetiek védelméből hiányzott Molnár Tamás és Márton Dávid, így az ESMTK monori vendégjátéka után újra a kezdőben kapott helyet Rédei Adrián.

Lendületesen kezdtek a dunaújvárosiak, és Jeszenszky Ádámnak már a 4. percben bravúrosan kellett hárítania. A mieink aztán hamarosan átvették a mérkőzés irányítását, és több nagy helyzetet is kidolgoztak, de a DFC kapusa szintén a helyén volt. A félidő közepén azonban már nem tudta megakadályozni, hogy gólt érjünk el, Túri Dánielre nem figyeltek a hazai védők, ő pedig megszerezte a vezetést. Igazán még nem is örülhettünk az előnynek, két percen belül máris egyenlítettek az újvárosiak, a rutinos Szepessy Róbert (az egykori kétszeres bajnok Szepessy László fia) 17 méterről, szabadrúgásból védhetetlenül lőtt a bal felső sarokba. A mezőnyben továbbra is az erzsébetiek akarata érvényesült, és Wirth Dániel révén ismét az ESMTK talált a hálóba. Növelhette volna előnyét csapatunk, ám két nagy lehetőségnél is az utolsó pillanatban mentettek a hazaiak.

A szünet után rendezettebben védekezett a Dunaújváros, és ez is közrejátszott abban, hogy nem alakultak ki nagyobb erzsébeti helyzetek. A DFC sem jutott sokra, de a 74. percben egy szöglet után ismét Szepessy volt eredményes, ezúttal fejjel. A hátralévő időben nagy fölényben futballozott az ESMTK, de nem tudta a maga javára fordítani a találkozót.

Az ESMTK legközelebb április 12-én, szerdán 16 órakor az Ady Endre úti stadionban lép pályára, csapatunk a Budapest Honvéd-MFA II együttesét fogadja.

 

Dunaújváros–Erzsébeti SMTK 2-2 (1-2)

ESMTK: Jeszenszky – Rédei, Molnár R., Lipcsei Á., Ferkel – Túri D., Slezák – Molnár J. (Kovács D., 83.), Soós B. (Lucz, 70.), Sükösd (Szűcs L., 79.) – Wirth

G.: Túri D. (22.), Wirth (34.)