Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2017. 08. 25.

A legmagasabb osztályban az ESMTK

Két év alatt két osztályt lépett előre az Erzsébeti SMTK old boys labdarúgócsapata. A piros-fehérek 2016-ban feljutottak a másodosztályba, ahol nagyszerű teljesítménnyel bronzérmesek lettek. A dolgok szerencsés alakulása révén az új évadot pedig már az első osztályban kezdhetik.

Amikor június elején győzelemmel zárta első évét a másodosztályban az ESMTK old boys labdarúgócsapata, senki nem gondolta volna, hogy bő két és fél hónappal később már a korcsoport élvonalában kell helytállnia.

– Az első osztály csapatai közül voltak, akik nem vállalták a következő szezont, ezért a bajnokságot rendező budapesti szövetség felkérte az ESMTK-t, hogy induljon a legjobbak között – mondta Litkei Róbert, az együttes menedzsere. – Végiggondoltuk, és úgy döntöttünk, élünk a lehetőséggel, noha ez anyagilag és szakmailag is kihívást jelent számunkra.

Az erzsébetiek keretében annyi változást történt, hogy Tóth István elment, visszajött viszont a korábban itt futballozó, majd munkahelyi okok miatt távozó Bíró István, és érkezett Csepelről Nán Mihály, aki eddig az öregfiúk II. osztályban játszott. Litkei Róbert hozzátette: ha szükséges, további erősítések is lesznek.   

Az osztályváltás nehézségeivel már az első mérkőzésen szembesülniük kell az erzsébetieknek, ugyanis az előző bajnokság ezüstérmesével, a Budafoki LC gárdájával küzdenek meg a Promontor utcai BMTE-sporttelepen (a képen). A találkozó augusztus 25-én, pénteken 19 órakor kezdődik.