Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2021. 08. 25.

A sok kihagyott helyzetért nem jár pont

Bár a mérkőzés nagy részében fölényben játszott és számos helyzetet is kidolgozott, mégis vereséggel távozott Rákoscsabáról az Erzsébeti SMTK augusztus 22-én.

Az első három kör után pont nélkül álló Rákosmente FC-hez látogatott csapatunk, így bizakodhattunk abban, hogy megszerzi első győzelmét az ESMTK az új bajnoki évadban.

Még öt perce sem játszottak a felek, amikor helyzet nélkül előnybe kerültek a hazaiak. Szabó Levente passza a bíróról pattant le, így játékvezetői labdával folytatódott a mérkőzés. A „spori” azonban nem a piros-fehéreknek adta a labdát, ahogy a szabály ilyenkor előírja, hanem a rákoscsabaiaknak dobta. Az előrevágott labdát ketten is megjátszhatták volna a mieink közül, de nem értették meg egymást, így a közbeugró RFC-csatár a hálóba tudta pöckölni (különösen bosszantó, hogy a gólszerző az előző szezonban még az erzsébetieket erősítette). Az ESMTK ettől kezdve szinte végigtámadta az első félidőt, de kimaradtak a gólszerzési lehetőségek,

A szünet után még el sem helyezkedtek a nézők, már kettővel vezetett a Rákosmente, egy bedobás utáni lövés talált utat az erzsébeti kapuba. Viszonylag hamar sikerült szépíteni, egy visszatett labdát Lucz Viktor tíz méterről lőtt a hálóba. A folytatásban több nagy helyzet sem hozott eredményt, így végül elszenvedte második vereségét az ESMTK.

– Nagy csalódás számomra, hogy nem szereztünk pontot – mondta Turi Zoltán vezetőedző. – De nem tudom elmarasztalni a fiúkat, mert mindent megtettek a győzelemért, viszont semmi nem jött össze ezen a meccsen.

Az ESMTK szombaton a Magyar Kupában játszik a Hódmezővásárhellyel Makón, majd szeptember 1-jén, szerdán 16 órától a Szekszárd együttesét látja vendégül az Ady Endre úton.

 

Rákosmente FC–Erzsébeti SMTK 2-1 (1-0)

ESMTK: Jeszenszky – Nagy M. (Lázár, 82.), Túri D., Száhl, Tóbiás (Dankó, 77.) – Molnár J., (Horváth L., 77.) Kovács B., Slezák, Soós B. (Horváth R., 46.) – Szabó L., Lucz

G.: Lucz (53.)

 

Fotó: https://www.facebook.com/EsmtkSzurkoloinakBaratiKore