Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2020. 11. 03.

Az akarás három pontot ért

Akárcsak két héttel korábban, ezúttal is 3-1-es győzelmet aratott az ESMTK az Ady Endre úton. November első vasárnapján a Paksi FC II volt a piros-fehérek ellenfele, és a sok hibával, ám nagy lelkesedéssel játszó erzsébetiek helyzeteik egy részét kihasználva megérdemelten tartották Pesterzsébeten a három pontot.

 

– Egy ideje már kitehetnénk a táblát, hogy „Kórház a város szélén” – mondta némi iróniával az egykori csehszlovák filmsorozatra utalva Turi Zoltán, az Erzsébeti SMTK vezetőedzője.

A korábbi maródiakhoz ugyanis Dankó Márton is csatlakozott, ő az egyik hétközi edzésen szenvedett kisebb izomsérülést. Lipcsei Ádám a mérkőzés előtti napon rosszul lépett az edzésen, de tudta vállalni a játékot. Öt sárga lap miatt hiányzott Slezák Richárd, míg Horváth Levente a korábbi kiállításért kapott kétmeccses eltiltás második felét töltötte le. A kispadra az utánpótlásból érkezett két fiatal, a 18 éves Korcsok Ádám és a 16 esztendős Rigó Ferenc.

Az első félidőben sok rossz átadást, elhibázott megoldást láthattak a nézők. Egy-egy szép támadás azért időnként fellelkesítette a szurkolókat, mint például amelynek végén megszerezte a vezetést az ESMTK. Túri Dániel indítását Kovács Dániel továbbította Boda Józsefhez, aki félfordulattal átvette a labdát, majd 18-19 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. Az erzsébetiek 10-ese növelhette volna az előnyt, kilépett a védők közül, elhúzta a labdát a kapus mellett, ám a paksiak hálóőre vissza tudott nyúlni, és hárított. A Tolna megyeiek elsősorban kapu elé ívelt labdákkal próbáltak veszélyt teremteni.

A szünet után felpörögtek az események. Kovács Dániel ziccerben vezette a labdát a paksi kapura, lövését azonban nagy bravúrral védte a vendégek fiatal portása. Rögtön ezután Nagy Martin rossz ütemű szerelése miatt jutott büntetőhöz a PFC, de Menczeles Iván bravúrosan hárította a tizenegyest. Egy órája tartott a mérkőzés, amikor egy rossz mozdulatnál a jobb térdéhez kapott Boda, és cserét kért. A félidő közepén Komiszár Kristóf szép csellel beforgatta a védőjét, estében Kovács Dániel elé passzolt, aki 8-9 méterről a bal felső sarokba lőtt. A középkezdés után gyors támadást vezettek a bal oldalon a paksiak, és a beadásból szépítettek. Ezt követően mindkét kapu előtt akadtak izgalmak, majd a hosszabbításban bebiztosította győzelmét csapatunk. A sérülése után először pályára lépő Szilágyi Péter jó ütemben ugrott ki a védők között, és 15 méterről bombagólt lőtt a bal felső sarokba – remekül sikerült a visszatérés!

– Mindenképpen győzni akartunk ezen a meccsen, és bár sok hibával játszottunk, szép gólokat szereztünk – mondta Turi Zoltán. – Gratulálok a fiúknak a hozzáállásukért és a lelkesedésükért, a nehéz körülmények ellenére itthon tartották a pontokat.

Az ESMTK legközelebb november 8-án, vasárnap délelőtt 11 órakor a csepeli stadionban lép pályára az Újpest II ellen.

 

Erzsébeti SMTK–Paksi FC II 3-1 (1-0)

ESMTK: Menczeles – Lázár, Nagy M., Lipcsei Á., Tóbiás – Kovács D., Túri D., Fehér I., Boda (Járvás, 61.) – Soós B. – Komiszár (Szilágyi P., 83.)

G.: Boda (17.), Kovács D. (66.), Szilágyi P. (94.)