Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2018. 07. 12.

Az új szezonra készülve

Az MLSZ-ben elkészítették az NB III 2018–19-es évadának csoportbeosztását. Újabb változások történtek az Erzsébeti SMTK keretében, és csapatunk lejátszotta első felkészülési mérkőzését.

Immár harmadik szezonját kezdi meg augusztusban az Erzsébeti SMTK labdarúgócsapata az NB III Keleti csoportjában. Az előző idényhez képest öt új együttes lesz az ellenfelek között. Az NB II-be feljutott Monor helyére a kiesett Szolnoki MÁV érkezett. A harmadik vonalból kiesettek és az ezúttal nem induló MTK II helyett négy gárda a megyei bajnokságokból került fel. Az Eger SE Heves, a Sajóbábony Borsod-Abaúj-Zemplén, a Salgótarjáni BTC Nógrád, a Sényő pedig Szabolcs-Szatmár-Bereg megye bajnokaként kapott helyet a csoportban.

Ami a játékoskeretet illeti, a korábbak érkezők közül Mundi Zoltán mégsem lett az ESMTK futballistája. A védelem egyik oszlopa, Madarász Bence a Középcsoportban szereplő Iváncsához igazolt, míg a kapus Gecse Gyula a Pest megyei első osztályú Tápiószecső gárdájában folytatja pályafutását. Érkezett a 22 éves középpályás Szabó Ádám, aki korábban az MTK II labdarúgója volt, tavasszal az NB II-es Soproni VSE-ben játszott. Az ESMTK U19-es csapatától került fel a felnőtt kerethez a 2000-es születésű Zai Kristóf és a hasonló korú kapus, Szűcs Krisztián.

Az első felkészülési mérkőzést Vácott játszotta az Erzsébeti SMTK. Az NB II-es együttes 2-1-re győzött, a mieink gólját Lázár Benjamin szerezte.

(Fotó: www.facebook.com/EsmtkSzurkoloinakBaratiKore)