Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2021. 04. 20.

Beintett a partjelző…

Április 18-án újabb vereséget szenvedett hazai pályán az Erzsébeti SMTK, immár a hetediket. A csapat vérszegény támadójátéka mellett ezúttal nagy szerepet játszott ebben a játékvezető és egyik asszisztense is.

A piros-fehéreknél a legutóbb megsérült Horváth Levente sem léphetett pályára, és ismét a már megszokott rövid kispaddal vágott neki a mérkőzésnek az ESMTK.

Alig néhány perce játszottak a csapatok, amikor egy balról érkezett beadás után Tóbiás Zsolt elrúgta a labdát a dabas-gyóni csatár elől, a játékvezető azonban tizenegyest ítélt. A büntetőt a bal sarok felé vetődő Menczeles Iván nagy bravúrral kiütötte, így maradt a 0-0 – sajnos nem sokáig. A 13. percben egy lövésszerű – vagy csak lecsúszott – beadást Menczeles kiütött, az alapvonaltól több méterre helyezkedő partjelző azonban a zászlójával intett, hogy szerinte a labda teljes terjedelmében túljutott a gólvonalon… A játékvezető ennek alapján középre mutatott, így megszerezte a vezetést a vendégcsapat. Döntően mezőnyjáték folyt a pályán, komoly helyzetet egyik gárda sem tudott kidolgozni. Félóra elteltével Tóbiás jelezte, hogy fáj a lába, és cserét kért.

A második félidőben teljesen a kapuja elé húzódott a Dabas-Gyón, és a piros-fehérek játékából hiányzott a kreativitás, amivel feltörhették volna a Pest megyeiek védekezését. A hajrában Turi Zoltán vezetőedző kockáztatott, az utolsó tíz percre felküldte középcsatárnak a jól fejelő Túri Dánielt. A vendégek kontratámadásokkal háromszor is nagy helyzetbe kerültek a kinyíló erzsébetiekkel szemben, de egyszer a kapufa, kétszer Menczeles akadályozta meg az újabb gólt. Az ESMTK immár 303 perce nem talált a kapuba.

– Lőtt gól, gólok nélkül nem lehet meccset nyerni – mondta bosszúsan Turi Zoltán. – Kevesen vagyunk, és mindig akad egy-egy újabb sérültünk, így a gondjaink egyre csak szaporodnak. A tavaszi sikertelenség érthetően a játékosok mentális állapotát is negatívan befolyásolja. Ettől függetlenül nem mehetek el szó nélkül amellett, hogy a játékvezető és egyik kollégája a mérkőzés végeredményét befolyásoló hibát vétett, és érdekes módon a kétes eseteknél soha nem mi jöttünk szabadrúgással.

Az ESMTK legközelebb április 25-én, vasárnap 17 órakor Körösladányban lép pályára. A bennmaradásért küzdő, koronavírus-járvány sújtotta Békés megyeiek mind a hét idei mérkőzésüket elvesztették.

 

Erzsébeti SMTK–Dabas-Gyón FC 0-1 (0-1)

Menczeles – Nagy M., Lipcsei Á., Túri D., Tóbiás (Dankó, 31.) – Horváth R. (Lázár, 80.), Kovács D., Kovács B., Kozma (Járvás, 56.) – Slezák, Soós B.