Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2017. 10. 22.

Bonica-bravúr + Boda-bomba = győzelem

Ha egy üzlet beindul… Két hete abban reménykedtünk, hogy a hazai remeklés után végre idegenben is megszerzi első győzelmét az Erzsébeti SMTK NB III-as labdarúgócsapata. Akkor meglett a három pont, majd az újabb Ady Endre úti diadalt követően a Putnokkal vívott rangadót az ESMTK. A piros-fehérek ismét nagyot küzdöttek, és egy jól eltalált lövéssel megnyerték a párharcot.

Két jó formában lévő együttes csapott össze a múcsonyi Sajóvölgye Sportcentrumban, a pályafelújítás miatt albérletben játszó putnokiak legutóbbi négy mérkőzésüket megnyerték. Az erzsébetiektől hiányzott a belázasodott, rosszullétre panaszkodó Madarász Bence, így Lázár Benjamin játszott a védelem jobb oldalán.

Az időjárás nem fogadta kegyeibe a feleket, esőben kezdődött (és folytatódott) a találkozó. A tiszta pirosban játszó ESMTK meglepte a saját rohamaiban bízó PFC-t, a mieink akarata érvényesült, és ha a 3. percben nem védi szép mozdulattal a hazaiak kapusa Horváth Levente távoli lövését, már az elején előnybe kerülhetett volna csapatunk. A 20. percben ismét a putnoki kapus volt a főszereplő, hatalmas bravúrral, lábbal védve akadályozta meg az erzsébeti vezetést. Még két nagy ESMTK-helyzetben tisztáztak a hazai védők, majd félóra elteltével a semmiből gólt szerezhetett volna a PFC. Egy gyors indításnál a szerelni igyekvő Markovics Bence a labda helyett a putnoki támadó lábát találta el, a tizenegyesnek a Putnok csapatkapitánya futott neki, de ballábas, bal sarokra tartó félmagas lövését Bonica Sebastian kiütötte (lásd a linket). A hajrában két újabb erzsébeti lehetőség miatt izgulhattak a hazaiak, a másodiknál Pölöskei Péter lövését védte a PFC kapusa.

A második félidő kezdéseként Boda József tesztelte a hazai portás éberségét, távoli lövését védte a putnoki 18-as. Ezután a házigazdák némi mezőnyfölényt harcoltak ki, de sem ők, sem a 72. percben Pölöskei nem talált a kapuba. Öt minutummal később viszont már örülhettek az erzsébetiek. Egy jobb oldali beadásnál röviden szabadítottak fel a putnokiak, Igor Nicsenko Bodához passzolt, aki néhány lépés után 14 méterről a hálóba lőtt. A hátralévő időben mindent megpróbáltak a hazaiak az egyenlítés érdekében, de sikertelenül. A hosszabbításban Markovics megkapta második sárga lapját és így a pirosat, az ezt követő szabadrúgás kívülről súrolta a kapufát.

– Az első félidő egyértelműen a miénk volt, a helyzeteink alapján több góllal is vezethettünk volna – mondta Turi Zoltán, az Erzsébeti SMTK vezetőedzője. – Egy rangadón mindenkire szükség van a sikerhez, s bár nagy helyzetük nem volt a hazaiaknak, Bonica a tizenegyes hárításával nagyon sokat tett a győzelem érdekében. Az utolsó negyedóra elején végre pontosan fejeztünk be egy akciót, és megnyertük ezt a nehéz mérkőzést. Megérdemeltünk szereztünk három pontot a szakadó esőben.

Az ESMTK legközelebb október 29-én, vasárnap 13.30-kor az Ady Endre úton lép pályára, az ellenfél a Nyírbátori FC lesz.

 

Putnok FC–Erzsébeti SMTK 0-1 (0-0)

ESMTK: Bonica – Lázár, Privigyei, Markovics, Tóbiás – Mohácsik, Bányai, Pölöskei – Boda, Horváth L. (Nicsenko, 65.), Soós B. (Slezák, 70.)

G.: Boda (77.)

Kiállítva: Markovics (93.)

https://m.youtube.com/watch?v=RaYLihW4dck