Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2017. 11. 05.

Döntetlen a csoportrangadón

A labdarúgó NB III Keleti csoportjában az őszi szezon egyik legnagyobb érdeklődéssel várt mérkőzésére került sor november első hétvégéjén. A listavezető Monori SE a második helyen álló Erzsébeti SMTK-t fogadta. Mindkét kapu előtt adódtak helyzetek, de gól nem esett.

A tiszta pirosban pályára lépő erzsébetieknél hiányzott Mohácsik Gábor, aki az egyik hétközi edzésen szenvedett kisebb izomsérülést, a helyén Slezák Richárd kapott lehetőséget.

Az ideális futballidőben a mieink meglepték az éllovast, az első negyedórában mezőnyfölényt harcoltak ki, több szögletet is rúghattak. Aztán kiegyenlítetté vált a játék, és a félidő második részében a monoriak birtokolták többet a labdát. A 35. percben egy nagy bedobás után közelről célozták meg a hazaiak Bonica Sebastian kapuját, de Szepi nagy bravúrral hárított. Az erzsébetiek több ígéretes támadást is vezettek, de a végén az utolsó passzok nem sikerültek.

A második játékrész egy hatalmas monori helyzettel kezdődött. Labdaszerzés után kapura tört az egyik hazai csatár, de Bonica ismét nagyszerűen védett. Tíz perc elteltével átvette az irányítást az ESMTK, és több nagy gólszerzési lehetőséget is kihasználatlanul hagyott. Boda József lábbal és fejjel is veszélyeztetett, Pölöskei Péter elől az utolsó pillanatban rúgta szögletre a labdát az egyik monori védő, Lázár Benjamin lövését pedig a gólvonalról vágták ki a hazaiak. A mérkőzésen nem kímélték önmagukat és egymást sem a felek, tizenegy sárga lapot osztott ki a játékvezető. Sajnos az utolsót Bodának, akinek viszont már volt egy, így megkapta a pirosat is, és a következő fordulóban nem játszhat.

– Az összkép alapján reális döntetlen született egy hajtós, élcsapatokhoz méltó mérkőzésen – mondta Turi Zoltán, az ESMTK vezetőedzője. – Bár mindent egybevetve nekünk több gólszerzési lehetőségünk volt a helyenként tisztátalanul játszó hazaiak ellen. Boda Józsi második sárga lapját túl szigorúnak éreztem, de nincs mit tenni, nélküle kell felkészülnünk a jó erőkből MTK ellen.

Az ESMTK legközelebb november 12-én, vasárnap 13.30-kor lép pályára az Ady Endre úton. A piros-fehérek idei utolsó hazai mérkőzésükön az MTK Budapest II-t látják vendégül.

 

Monori SE–Erzsébeti SMTK 0-0

ESMTK: Bonica – Madarász, Privigyei, Markovics, Tóbiás – Bányai, Soós B. (Lázár, 55.), Slezák – Horváth L. (Nicsenko, 60.), Pölöskei, Boda

Kiállítva: Boda (91.)