Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2019. 05. 13.

Döntetlen a csúcsrangadón

Az NB III Keleti csoportjának első két helyezettje csapott össze vasárnap az Ady Endre úton. Az erzsébetiek végigtámadták a Szolnoki MÁV elleni mérkőzést, mégis meg kellett elégedniük egy ponttal.

 

Az előző heti, drámai körülmények között elszalasztott győzelem után még nagyobb lett a tétje az éllovas Szolnoki MÁV csapatával vívott meccsnek. Siker esetén ugyanis egy pontra csökkent volna a Tisza-partiak előnye, ami három fordulóval a zárás előtt esélyt adott volna az ESMTK-nak az előzésre.

A piros-fehérektől a sérülteken kívül hiányzott a sárga lapok miatt eltiltott Boda József is, és csupán négy mezőnyjátékos ült a cserepadon, köztük a kézsérülése után újra edzésbe állt Privigyei Ádám. A szép számú közönség gyors hazai gólban reménykedett, ám a vendégek szereztek vezetést már az 5. percben. Pillanatok alatt többször is hibázott az erzsébeti védelem, Markovics Bence rossz ütemű szerelési kísérletét követően pedig jogosan ítélt büntetőt a játékvezető. Bonica Sebastian ugyan jó irányba vetődött, de nem érte el a bal alsó sarokba küldött labdát. Nem törte meg a mieinket a találat, és nagy lendülettel rohamozták a keményen védekező szolnokiak kapuját. Épphogy eltelt negyedóra, amikor Kovács Dániel jobb oldali szöglete után a visszafelé mozgó Horváth Levente hét méterről, szép mozdulattal, félfordulatból lőtt a jobb alsó sarokba. A játék képe nem változott, s bár nagy helyzet nem alakult ki, több gólszerzési lehetősége is volt az ESMTK-nak. Aztán a ritka kontrák egyikéből ismét betalált a Szolnok: a tizenhatoson kívülről megeresztett lövést Bonica kiütötte, a kipattanóra az egyik vendégjátékos érkezett elsőként, és a hálóba vágta a labdát.

A szünetben Turi Zoltán, az ESMTK vezetőedzője néhány fontos apróságra hívta fel az erzsébetiek figyelmét. Nem sokkal a kezdés után az addig is remeklő Bartha Roland lódult meg a bal oldalon, Horváth Leventéhez passzolt volna, de az egyik szolnoki védő kézzel ért a labdához. A büntetőt Kovács Dániel végezte el, félmagas, balra tartó lövését azonban hárította a kapus. Néhány perc múlva aztán összejött az egyenlítő gól. Kovács Dániel ugratta ki a jobbösszekötő helyén Horváth Leventét, aki átemelte a kifutó kapus felett a labdát, ám a gólvonalról kivágták a védők, a bal oldalon Bartha Roland csapott le rá, befelé húzott, becsapta a rátámadó szolnokit, majd 15 méterről, jobbal a bal felső sarokba csavart. Nagy erőket mozgósított az ESMTK a győzelemért, de egy vendégkontra végén Bonica mentett bravúrosan. A legnagyobb erzsébeti helyzet a 81. percben maradt ki, amikor a labda a kapufáról pattant ki.

– Annak ellenére, hogy négy kezdőjátékosunk hiányzott, jól futballoztunk, nagyon sokat tettünk a győzelemért, igaz, hátul elkövettünk néhány végzetes hibát – értékelt Turi Zoltán. – A több NB II-es, sőt, NB I-es múlttal is rendelkező játékost bevető Szolnok ellen megmutattuk, hogy nekünk szintén jó csapatunk van, és a mérkőzés képe alapján nyernünk kellett volna. Bár a sorsunk már nem a mi kezünkben van, megyünk tovább, küzdünk az utolsó pillanatig.

A másik nagy vetélytárs, a Jászberény győzött, ezzel egy ponttal megelőzte az ESMTK-t, amely így a harmadik helyen várja a folytatást. Csapatunk legközelebb május 19-én, vasárnap 17 órakor Diósgyőrben lép pályára a DVTK II ellen.

 

Erzsébeti SMTK–Szolnoki MÁV 2-2 (1-2)

ESMTK: Bonica – Lázár, Nagy M., Markovics, Tóbiás – Szabó Á., Mohácsik, Karacs P. (Nagy R., 76.) – Kovács D. (Slezák, 64.), Horváth L., Bartha R.

G.: Horváth L. (16.), Bartha R. (54.)

 

Fotó: https://www.facebook.com/EsmtkSzurkoloinakBaratiKore