Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2020. 11. 30.

Döntetlen a dabasi rangadón

A második helyezett FC Dabas vendége volt az Erzsébeti SMTK az ősz utolsó hétvégéjén. Gyors gólváltás után már az első félidő közepén kialakult a végeredmény, noha a második játékrészben több nagy helyzete is volt csapatunknak, amely immár tíz mérkőzés óta veretlen.

Az ESMTK-nál a korábban sérültek vagy betegek közül többen visszatérhettek a csapatba, illetve a kispadra, igaz, az edzettségi állapota nem mindenkinek volt tökéletes.

A ragyogó napsütésben mély talajú, egyenetlen pálya várta a küzdő feleket. A tiszta fehérben futballozó erzsébetieket meglepte a dabasiak taktikája, ugyanis a Közép csoport második leggólerősebb együttese visszahúzódott a saját térfelére, a kapujától harminc méterre, és kontrákkal, valamint pontrúgásokkal próbált zavart kelteni. Egy hazai támadás végén Menczeles Iván bravúrral hárított egy lövést, majd egy jobb oldali akciót góllal fejezett be a Dabas. Szerencsére nem sokáig örülhettek a vezetésnek a házigazdák. A 26. percben Mogyorósi Viktor a bal oldalon végzett el bedobást, Soós Bence áthámozta magát a rátámadó védőn, majd a jobbal, a 16-os sarkától kapura küldött erős lövése megpattant középen, és bár az iránya nem változott, a labda a bal felső sarokba vágódott.

A szünetben Turi Zoltán vezetőedző felhívta a játékosok figyelmét, miben kellene változtatniuk annak érdekében, hogy magukhoz ragadják az irányítást. Nagy Martin már a pihenő előtt jelezte, hogy fáj a lába, de visszatért, ám három perc után egy szerelésnél a földön maradt, így cserére kényszerült az ESMTK, és Tóbiás Zsolt négy hét kihagyás után újra tétmeccsen lépett pályára. Rögtön ezután Szilágyi Péter egy szép csel után balról kapura tört, de 9-10 méterről a jobb kapufa mellé lőtt. A későbbiekben Horváth Levente, Járvás Zoltán és kétszer Kovács Botond is szerezhetett volna gólt, ám vagy rosszul céloztak, vagy a dabasi kapus védett remekül. Míg az első félidőben inkább a hazaiak, addig a másodikban az erzsébetiek akarata érvényesült, ez azonban nem mutatkozott meg újabb gólokban. Így sorozatban ötödik idegenbeli döntetlenét játszotta az ESMTK, és szeptember 13. óta már a tizedik mérkőzésén maradt veretlen.

– Az első negyvenöt percben nem találtunk fogást a dabasiakon, akik nem azt játszották, amit vártunk tőlük – mondta Turi Zoltán. – A folytatásban már nemcsak küzdöttünk, hanem feljavult a játékunk minősége is, és ha higgadtabbak vagyunk a kapu előtt, megnyerhettük volna a mérkőzést. Ennek ellenére elismerést érdemelnek a fiúk, nagy szívvel futballoztak végig.

Az ESMTK december 6-án, vasárnap 13 órakor a Dunaújvárost fogadja az Ady Endre úton az előrehozott második tavaszi fordulóban, és ez lesz a 2020-as év utolsó bajnoki mérkőzése.

 

FC Dabas–Erzsébeti SMTK 1-1 (1-1)

ESMTK: Menczeles – Nagy M. (Tóbiás, 49.), Turi D., Lipcsei Á., Mogyorósi – Kovács D., Slezák, Soós B., Járvás (Póti, 86.) – Szilágyi P., Horváth L.

G.: Soós B. (26.)

 

Fotó: www.facebook.com/fcdabas.hu