Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2022. 02. 15.

Döntetlen a szezonnyitón

Akárcsak az őszi szezon kezdetekor, most ismét egy pontot szerzett hazai pályán az Erzsébeti SMTK. Az Iváncsa ellen a sok helyzet ellenére is döntetlent játszott csapatunk.

 

Az erzsébeti kispad a 2021-es esztendőben gyakran igencsak rövid volt, és az első 2022-es mérkőzésen sem sok lehetősége maradt a menet közbeni változtatásra Turi Zoltán vezetőedzőnek. A sérültek mellett ketten is betegség miatt hiányoztak: Száhl Péter és Molnár János még részt vettek az utolsó edzésen, de vasárnap már nem tudták vállalni a játékot.

A bajnokság második fordulójában nem született gól a két együttes iváncsai találkozóján, és az Ady Endre úti meccs első félidejében is érintetlenek maradtak a hálók. Pedig több kidolgozott helyzete is volt az ESMTK-nak, de Papp György, Horváth Levente és Soós Bence sem tudta bevenni a vendégek kapuját. Az iváncsaiak szintén próbálkoztak, de számottevő gólszerzési lehetőségig nem jutottak el.

A szünet után váratlanul megszerezte a vezetést a Fejér megyei gárda, a 49. percben egy balról érkező beadásból született a fejes gól. Ez egy ideig megfogta a piros-fehéreket, de aztán magukhoz ragadták a kezdeményezést. Ehhez az is hozzájárult, hogy Turi Zoltán két cserével sikerrel próbált lendületet vinni csapata játékába. Gábor Lukács 15 méteres lövése még nem ért célba, majd egy iváncsai hiba is kellett az egyenlítéshez: a kezezés miatt megítélt tizenegyest Soós Bence a jobb alsó sarokba lőtte. A hátralévő bő negyedórában nagyon igyekeztek az erzsébetiek, de nem tudtak másodszor is betalálni.

– A vendégek lényegében előzmény nélkül kerültek előnybe, ami után nagy erőket mozgósítottunk az egyenlítésért – mondta Turi Zoltán. – A csapat mindent megtett a három pont megszerzéséért, ezúttal azonban a sok lehetőség dacára sem sikerült.

Az ESMTK legközelebb február 20-án, vasárnap 14 órakor a Szőnyi úti BVSC-Zugló Stadionban lép pályára az MTK II ellen. Nagy kérdés, hogy az első csapat keretéből hány labdarúgót vetnek be az NB III-as meccsen a kék-fehérek.

 

Erzsébeti SMTK–Iváncsa KSE 1-1 (0-0)

ESMTK: Jeszenszky – Molnár R., Túri D., Aranyos, Tóbiás – Slezák, Kovács B. –  Papp Gy. (Lucz, 65.), Soós B., Fekete M. – Horváth L. (Gábor L., 65.)

G.: Soós B. (74., 11-esből)