Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2024. 04. 30.

Döntetlen az éllovas ellen

Az NB III Dél-Keleti csoportjában a másodosztályba igyekvő Békéscsaba eddigi egyetlen vereségét az ESMTK-tól szenvedte el, így a lila-fehéreket fűtötte a visszavágás vágya az április utolsó vasárnapján rendezett mérkőzésen. Ha nyernek, már feljutottak volna, de a piros-fehérek elhalasztották a bajnokavatást.

Az ESMTK egyébként sem igazán bő keretéből Márton Dávid és Wirth Dániel öt sárga lap, Rédei Adrián sérülés miatt hiányzott, és Lucz Viktor is csupán leült a cserepadra. Visszatért viszont a még szeptemberben Achilles-ín-szakadást szenvedett csapatkapitány, Túri Dániel, aki a kényszer szülte helyzetben vállalta, hogy kezdőként lép pályára, csakúgy, mint a korábbi sérülését követően egész héten nem edző Slezák Richárd.

Jó hangulatban zajlott a találkozó, a csabaiakat is sok szurkoló kísérte el Budapestre. Kiegyenlített mérkőzést vívott egymással a csoport első és második helyezettje, kisebb-nagyobb lehetőségek mindkét kapu előtt adódtak, ezek alapján a mieink közelebb álltak a gólhoz. A második félidőben is hasonló futballt láthattak a nézők, ebben a játékrészben a vendégek hagyták ki a legnagyobb helyzetet. Az éllovas ötször is cserélt, míg az erzsébetiek csupán egyszer változtattak. A döntetlennel az ESMTK elnapolta a Békéscsaba bajnoki címét, és 26 forduló után a mezőnyben a két csapat egyike, amely nem kapott ki az NB II-re hajtó lila-fehérektől.

– Amire felkészültünk, azt lényegében meg tudtuk valósítani egy jó meccsen – értékelte a mérkőzést Turi Zoltán vezetőedző. – A sok hiányzó miatt elöl kissé súlytalanul futballoztunk, a tizenhatoshoz érve határozatlanok voltunk. Külön köszönet Slezák Richárdnak és Túri Dánielnek, hogy vállalták a játékot, és végigzakatolták az összecsapást.

Az ESMTK legközelebb május 5-én, vasárnap délelőtt 11 órakor Szegeden, a Szent Gellért Fórumon lép pályára a Szeged-Csanád Grosics Akadémia II ellen.

 

Erzsébeti SMTK–Békéscsaba 0-0

ESMTK: Bencze – Molnár R., Túri D., Molnár T., Tagai – Slezák, Kovács B. – Nagy B. (Bán G., 81.), Bartha B., Soós L. – Szűcs L.