Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2019. 09. 10.

Döntetlen Debrecenben

Kihagyta helyzeteit, így egy ponttal kellett megelégednie az Erzsébeti SMTK labdarúgócsapatának a DVSC II ellen Debrecenben, a Nagyerdei Stadionban lejátszott mérkőzésen.

 

A Hajdúság fővárosába a találkozó kezdetéig még nem ért el az esőket hozó front, így kellemes időben csaptak össze a felek. Az ESMTK-ból ismét hiányzott az előző héten a derekán megsérült Bonica Sebastian, így ezúttal is Papp Botond védte az erzsébetiek kapuját.

Jól kezdett csapatunk, és hamar megszerezte a vezetést. Egy szép Kovács Dániel, Reznek Donát, Boda József akció végén az ESMTK 10-ese balról laposan középre passzolt, ott egyszerre nyúlt a labdáért Horváth Levente és a hazaiak egyik védője, amely végül utóbbiról került a kapuba. Továbbra is a mieink irányították a játékot, több gólszerzési lehetőségük adódott, de nem sikerült növelniük az előnyüket. Az első félóra végén egy debreceni támadást nem tudtak megállítani az erzsébetiek, a tizenhatoson belül a DVSC játékosa megtolta a labdát a kifutó Papp mellett, aki elsodorta – büntető. A tizenegyest értékesítette a „kis” Loki.

A szünet utáni első tíz percben úgy tűnt, a tiszta fehérben játszó erzsébetiek „bent maradtak az öltözőben”, veszélyes akciókat vezettek a több élvonalbeli tapasztalattal rendelkező futballistát is bevető debreceniek, és egyszer a gólvonalról mentett a fővárosi védelem. Ezt követően kiegyenlített lett a játék, mindkét együttes szerette volna megszerezni a második, talán a győzelmet is jelentő gólt. Erre az ESMTK-nak volt több lehetősége, háromszor is nagy helyzetben hibáztak játékosai. A félidő közepén Reznek ütközött a DVSC II kapusával, vérzett a feje, és az ápolás után nem tért vissza a pályára.

– Jó mérkőzést vívtunk a debreceniekkel, akik felvállalták a bátor játékot – mondta Turi Zoltán, az Erzsébeti SMTK vezetőedzője. – A helyzetek alapján közelebb álltunk a győzelemhez, ezen a meccsen nem pontot szereztünk, hanem két pontot otthagytunk a Nagyerdőben.

Az ESMTK legközelebb szeptember 15-én, vasárnap 16 órakor lép pályára az Ady Endre úti stadionban, a mieink a Putnok együttesével játszanak.

 

Debreceni VSC II–Erzsébeti SMTK 1-1 (1-1)

ESMTK: Papp B. – Lázár, Gubacsi, Lipcsei Á., Tóbiás – Kovács B., Despotovic (Slezák, 67.), Boda – Kovács D., Reznek (Oroszi, 71.), Horváth L. 

G.: Kinyik (8., öngól)

 

(fotó: www.dvsc.hu)