Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2018. 04. 15.

Döntetlen emberhátrányban

Két hiba elég volt ahhoz, hogy a biztos győzelem helyett csupán döntetlent érjen el Balassagyarmaton az Erzsébeti SMTK NB III-as labdarúgócsapata. A piros-fehérek több mint ötven percen át tíz emberrel futballoztak, mégis közelebb álltak a három pont megszerzéséhez, mint ellenfelük.

Az erzsébetiek tiszta pirosban futottak ki a balassagyarmati pályára (a képen), ahol a harmadosztályban ritkán látható szépszámú közönség várta a csapatokat. Jól kezdtek a mieink, néhány veszélyes támadást vezettek. Aztán következett egy olyan, mintegy húszperces időszak, amely meghatározó volt a mérkőzés kimenetelével – negatív előjellel. A 21. percben egy szöglet után bekerült a labda az ESMTK kapujába, de a hazaiak szabálytalankodtak Bonica Sebastiannal szemben, így a gólt nem adta meg a játékvezető. Bő tíz perccel később megelőzték egyik védőnket a pálya közepén, a bal oldalon majdnem az alapvonalig futott el a gyarmati csatár, középre gurított, és csapattársa hat méterről, a kimozduló Bonica alatt bekotorta a labdát az erzsébeti hálóba. A hajrában nagy bajba került az ESMTK: Privigyei Ádám futott versenyt az egyik nógrádi támadóval, a térfél közepén mindketten a földre huppantak, a bíró pedig utolsó emberként elkövetett, gólhelyzetet megakadályozó szabálytalanságnak ítélte meg a történteket, és kiállította hátvédünket. Az eset felpaprikázta az erzsébetieket, és a félidő végén egy szép akció végén egyenlítettek. Soós Bence ugratta ki a jobbösszekötő helyén kilépő Horváth Leventét, aki átvette a labdát, átemelte a kifutó kapuson, majd egészen közelről a hálóba lőtt.

A szünet után egy összeszedettebb ESMTK-t láthattak a nézők. A 60. percben Slezák Richárd robogott el a bal szélen, jól adott középre, Horváth Levente pedig 7-8 méterről, óriási helyzetben centikkel a bal alsó sarok mellé fejelte a labdát. A túloldalon a legveszélyesebb szituáció az volt, amikor egy balról beívelt szabadrúgás után Mészáros Lászlóról pattant a kapunk felé a labda, de Bonica résen volt. A 72. percben egy bal oldali erzsébeti beadást előre ütött ki a gyarmati kapus, és Pölöskei Péter az ötösről, a levegőbe felugorva, ollózó mozdulattal lőtte kapura a labdát, amely elkerülte a kapu bal sarkát. A hátralévő időben is inkább a tíz emberrel játszó piros-fehérek próbálkoztak.

– Jó kezdés után jött egy érthetetlen húsz perc, többek között két hatalmas egyéni hibával, és futhattunk az eredmény után – mondta Turi Zoltán vezetőedző. – A szünetben rendeztük a sorainkat, és utána olyan játékot nyújtottak a fiúk, amiért dicséret illeti őket. Sajnos, ezúttal egy félidei futball kevés volt a győzelemhez.

Az ESMTK legközelebb április 18-án, szerdán 16.30-kor lép pályára Füzesgyarmaton. A hétközi játéknapon az egy hónappal korábban az esőzés miatt elmaradt mérkőzést pótolják a csapatok.

 

Balassagyarmati VSE–Erzsébeti SMTK 1-1 (1-1)

ESMTK: Bonica – Privigyei, Madarász, Markovics, Tóbiás – Bányai, Pölöskei (Mohácsik, 79.), Mészáros L.– Soós B., Horváth L. (Nicsenko, 87.), Slezák (Schmidt, 72.)

G.: Horváth L. (45+1.)

Kiállítva: Privigyei (40.)

 

Összefoglaló: http://nogradifutball.hu/nb3/igy-jatszott-dontetlent-a-bse-es-az-esmtk