Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2022. 10. 24.

Döntetlen Kecskeméten

Az ünnepi hétvégén Kecskeméten, a Műkertvárosi Sportcentrumban lépett pályára az Erzsébeti SMTK. Az NB III Közép csoportjában a KTE II volt a piros-fehérek ellenfele, és bár végigtámadták a mérkőzést, csak egy pontot hoztak haza.

 

Kellemes időjárás fogadta a csapatokat – meg egyenetlen talajú játéktér. Alig kezdődött el a mérkőzés, máris hátrányba került az ESMTK. Egy labdaszerzés után a lila-fehérek a saját térfelükről indulva végigvittek egy kontraakciót, és egy jobbról érkezett beadást 8-9 méterről lőtt a léc alá a KTE fiatal csatára. Nem sokkal később hasonló lehetőségük adódott a hazaiaknak, szerencsére azt kihagyták. Magukhoz tértek az erzsébetiek, és ettől kezdve szinte a lefújásig fölényben játszottak. Egyenlíteniük az első félidő hajrájában sikerült: a Bács-Kiskun megyeiek szabálytalanul állították meg Molnár Jánost a 16-oson belül, a büntetőt a sértett magabiztosan lőtte a hálóba. A fordulás után hasonlóképpen teltek a percek: kimaradt erzsébeti helyzetek, egy-egy kósza kecskeméti támadás. A kapusok közül a KTE portásának volt több dolga, ám egyszer Jeszenszkynek is a helyén kellett lennie, egy 15 méteres lövést ütött ki a bal alsó sarokból.

– Győzelemmel szerettük volna zárni a hetet, de mostanában a bajnoki meccseken nem tudunk gólt lőni – mondta Turi Zoltán vezetőedző. – Meddő volt a fölényünk, a helyzeteinket pedig sorra elrontottuk, így két pontot Kecskeméten hagytunk.

Az ESMTK legközelebb október 30-án, vasárnap 13 órakor lép pályára az Ady Endre úton, csapatunk az éllovas Hódmezővásárhelyt fogadja. Figyelem: aznap hajnali 3-kor vissza kell állítani az órákat 2 órára, kezdődik a téli időszámítás!

 

Kecskeméti TE II–Erzsébeti SMTK 1-1 (1-1)

ESMTK: Jeszenszky – Molnár R., Túri D., Lipcsei Á., Márton – Kovács B., Ferkel (Slezák, 56.) – Molnár J. (Wirth, 67.), Soós B. (Kovács D., 67.), Sükösd (Gáspár, 77.) – Lucz (Horváth L., 56.)

G.: Molnár J. (39., 11-esből)