Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2021. 11. 23.

Drámai hajrá Erzsébeten

Sokáig úgy tűnt, nem születik gól az Erzsébeti SMTK és a Vác november 21-i mérkőzésén az Ady Endre úton. Az utolsó negyedórában aztán felpörögtek az események, két találatot, valamint három kiállítást láthattak a nézők, és mindkét csapat egy-egy ponttal gyarapodott.

A tiszta pirosban pályára lépő erzsébetieknél hárman is nem teljesen egészségesen vállalták a játékot, Póti Krisztián és Slezák Richárd pedig nem szerepelhetett a mérkőzésen sérülés miatt, míg Tóbiás Zsolt az ötödik sárga lapja utáni eltiltását töltötte.

A két csapat a meccsen többnyire a mezőnyben gyűrte egymást. A mieink valamivel veszélyesebbek voltak – Kovács Botond, majd Molnár János lövése is célt tévesztett –, a vendégek hosszú indításokkal próbáltak zavart kelteni az ESMTK kapuja előtt. Hasonló módon telt el a második félidő nagy része is, majd a 77. percben Lucz Viktor eltolta a labdát az elé kilépő váci kapus előtt, aki elütötte. A Duna-parti együttes hálóőre második sárga lapját követően pirosat kapott, az erzsébetiek pedig tizenegyest. A büntetőt Molnár János nagy erővel a léc alá vágta. Ekkor joggal gondolhattak arra a „Liza” szurkolói, hogy kedvenceik otthon tartják a három pontot, ám hamar elolvadt az emberelőny, ugyanis Soós Bencének egy teljesen felesleges reklamálásra másodszor is felmutatta a sárga lapot a játékvezető, így számára szintén hamarabb ért véget a mérkőzés. Horváth Levente eldönthette volna a meccset, de miután a kaputól mintegy harminc méterre elhúzta a labdát a kifutó váci portás mellett, lövés (gurítás, emelés) helyett inkább cselezni próbált, és szerelték. A 89. percben a semmiből egyenlített a Vác, egy lepattanó labdát tizenkét méterről a hálóba lőttek a vendégek. Zárásként még egyszer villant a piros lap, Kovács Botond kapta egy rosszul sikerült becsúszó szerelést követően.

– Tipikus egygólos meccs volt, és csalódottak vagyunk, mert hiába szereztünk vezetést, elvesztettünk két pontot – mondta bosszúsan Turi Zoltán, az ESMTK vezetőedzője. – Sokat tettünk azért, hogy győztesen hagyjuk el a stadiont, de a kapura végig veszélytelen váciak helyzet nélkül egyenlítettek.

Az ESMTK legközelebb november 28-án, vasárnap délelőtt 11 órakor lép pályára Pakson, ahol az NB I-es zöld-fehérek második csapatával csapnak össze.

 

Erzsébeti SMTK–Vác FC 1-1 (0-0)

ESMTK: Jeszenszky – Nagy M., Túri D., Markovics, Száhl – Molnár J., Soós B., Kovács B., Horváth R. (Szabó L., 64.) – Szilágyi P. (Horváth L., 77.), Lucz

G.: Molnár J. (79., 11-esből)

Kiállítva: Soós B. (83.), Kovács B. (91.)

 

Fotó: https://www.facebook.com/EsmtkSzurkoloinakBaratiKore