Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2022. 09. 12.

Egy pontot szereztünk Pakson

Öt győzelem után döntetlent ért el az Erzsébeti SMTK NB III-as labdarúgócsapata a több élvonalbeli játékossal megerősített Paksi FC II otthonában. A piros-fehérek továbbra is a Közép csoport második helyén állnak.

Az első félidőben nem sok örömük volt a délelőtt 11 órakor kezdődött mérkőzésre kilátogató szurkolóknak. Nagy küzdelmet vívtak a csapatok a mezőnyben, gólhelyzet nélkül telt el a játékrész. Az egyetlen említésre méltó esemény egy kényszerű erzsébeti csere: Túri Dániel a hétközi edzésen a combját fájlalta, ám a műszeres vizsgálat nem mutatott ki semmilyen sérülést, a meccsen azonban bő félóra után jelezte, hogy ismét kellemetlen érzés jelentkezett a lábában.

A fordulást követően rögtön Jeszenszky Ádámnak kellett védenie a magyar és a román első osztályban több mint kétszáz meccsen szerepelt, a Fradival két bajnoki címet nyert Bőle Lukács egészséges löketét. Negyedóra játék után egy paksi lövés megpattant az egyik erzsébeti védőn, éppen a hazaiak 15-öse elé, aki 14 méterről megszerezte a vezetést a zöld-fehéreknek. Nem sokkal később ismét Bőle veszélyeztetett, Molnár Róbert a gólvonal közeléből rúgta ki a kapuba tartó labdát. Aztán ismét Molnár R. volt a főszereplő, egy jobb oldali bedobásból küldte a kapu elé a labdát, amely az egyik paksi hátvéd fejéről a jobb sarokba csúszott. Az utolsó tíz percben mindkét együttes próbálta eldönteni a mérkőzést, de csak a tizenhatosig jutottak.

– Nehéz meccsre számítottunk, és ez be is jött – mondta Turi Zoltán, az ESMTK vezetőedzője. – Korán indultunk otthonról, a hazaiak pedig NB I-es játékosokat is bevetettek. Nálunk a csapatmunka rendben volt, ezúttal a jó egyéni teljesítmények hiányoztak, ezért örülhetünk az egy pontnak.

Az ESMTK legközelebb szeptember 10-én, szombaton 15 órakor Magyar Kupa-mérkőzésen lép pályára az Ady Endre úton. Csapatunk a szomszédvár, Soroksár NB II-es együttesét fogadja.

 

Paksi FC–Erzsébeti SMTK 1-1 (0-0)

ESMTK: Jeszenszky – Molnár R., Túri D. (Molnár T., 37.), Lipcsei Á., Márton – Kovács B., Slezák – Kovács D. (Soós B., 58.), Sükösd (Szűcs L., 82.), Molnár L. – Lucz (Wirth, 58.)

G.: Szekszárdi (75., öngól)

 

Fotó: https://www.facebook.com/paksifcofficialsite