Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2023. 08. 15.

Egyenlítés emberhátrányban

Két hét alatt sorozatban harmadszor játszott bajnoki mérkőzést hazai pályán az ESMTK NB III-as labdarúgócsapata. Augusztus második vasárnapján a Monor látogatott az Ady Endre útra, és akárcsak a nyitányon a Cegléd, úgy a másik Pest megyei gárda is 2-2-es döntetlent ért el vendégként.

 

A hiányzók listája tovább bővült a mérkőzés előtt: Sztaroszta Dávidnak kiújult a korábbi combsérülése, míg Kovács Dániel nem érezte jól magát. Ráadásul Túri Dániel és Molnár János sem teljesen egészségesen vállalta a játékot.

Az első húsz percben veszélyesebben játszottak az erzsébetiek, és egy nagy gólszerzési lehetőség is kimaradt. Labdaszerzés után Wirth Dániel passzolt Soós Bencéhez, aki lövés helyett túl sokat kivárt, és oldalról becsúszva szerelte az egyik monori védő. Nem sokkal később Túri D. cserét kért, majd a félidő hajrájához közeledve, a 37. percben egy óriási kapushiba révén, váratlanul megszerezte a vezetést a vendégcsapat. A potyagól megfogta az erzsébetieket, jókor jött számukra a szünet.

Az öltözőben Turi Zoltán vezetőedző megpróbálta rendezni a sorokat, és a pályára lépő Lucz Viktor révén valamelyest mozgékonyabb lett a támadójátékunk. Mégis elsősorban pontrúgásokból keltettünk zavart a monori kapu előtt, és egy ilyen után sikerült is az egyenlítés: a jobbról középre küldött szögletet Lucz négy méterről a hálóba vágta. A remélt fordulat azonban elmaradt, mert öt perc múlva ismét előnybe kerültek a Pest megyeiek. Hiába voltak hátul létszámfölényben az erzsébetiek, az oldalról középre tett labdát a vendégek csatára nyolc méterről, nagy erővel a léc alá bombázta. Nem sokkal később egy nagy fegyelmezetlenség miatt Soós Bence piros lapot kapott, így emberhátrányban várt a feladat az ESMTK-ra, hogy pontot szerezzen. Továbbra is inkább a rögzített játékhelyzetek jelentettek veszélyt, és kevéssel a lefújás előtt újra egy szöglet hozta meg az egyenlítést. Szűcs Levente küldte be jobbról a labdát, és az érkező Molnár Tamás nyolc méterről a bal sarokba fejelte.

– A körülményeket tekintve örülhetünk a döntetlennek, de ha nincs az a sportszerűtlen jelenet a második félidő közepén, akkor nem tíz emberrel kellett volna harcolnunk az egy pontért – mondta bosszúsan Turi Zoltán. – Viszont volt annyi tartás a csapatban, hogy küzdött, próbált gólt szerezni, és a végén siker koronázta az erőfeszítéseket.

Az ESMTK legközelebb augusztus 19-én, szombaton délelőtt 11 órakor Kecskeméten, a Műkertvárosi Sportcentrumban lép pályára a KTE II ellen.

 

Erzsébeti SMTK–Monor SE 2-2 (0-1)

Jeszenszky – Molnár R., Túri D. (Tagai, 27.), Molnár T., Márton – Slezák (Helmich, 65.), Kovács B. – Molnár J., (Lucz, 46.), Soós B., Bán (Szűcs L., 65.) – Wirth (Rédei, 78.)

G.: Lucz (52.), Molnár T. (88.)

Kiállítva: Soós B. (67.)