Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2021. 06. 28.

Elkezdődött a felkészülés

Múlt hétfőn, június 21-én kezdte meg a felkészülést az új bajnoki évadra az Erzsébeti SMTK NB III-as labdarúgócsapata. Sokan távoztak a Közép csoportban a 7. helyen végzett együttes keretéből, és már érkeztek új játékosok. Turi Zoltán vezetőedzővel az elmúlt szezonról és a piros-fehérek előtt álló feladatokról beszélgettünk.

– A május utolsó hétvégéjén befejeződött bajnokságot hogyan értékeled? – kérdeztük.

– Nehéz objektíven véleményt mondani egy ilyen különleges idényről – mondta a szakember. – A koronavírus miatt az előző bajnokság félbeszakadt, és a 2020–21-es szezont is nagymértékben befolyásolta a járvány. Minden csapatot sújtotta a fertőzés, nálunk is sokan átestek a betegségen. Ennek ellenére mi nem halasztottunk el egyetlen meccset sem, pedig az egyébként is nagyon szűk keretünkkel gyakran már a kiállás is komoly gondot okozott. Aztán erre még rájött a sok sérülés, többen hetekre, sőt hónapokra kidőltek, így többször is csere nélkül, vagy egy-két jelképes változtatással játszottunk. Az amatőr harmadosztályban nem normális dolog harmincnyolc mérkőzést játszani, néhányszor hétközi fordulókat is rendeztek, és ez a fentiek miatt a legtöbb klubnál nagy problémát jelentett. Az ősz jól sikerült, több „döntetlenszagú” meccset is meg tudtunk nyerni. Tavasszal aztán a különböző egészségügyi problémák miatt kevesen maradtunk, és ez is közrejátszott a hullámvölgyeinkben, a legnagyobb áprilisban volt, amikor öt mérkőzésen két pontot szereztünk. Az utolsó öt fordulóban tíz pontot gyűjtöttünk, így a szezon végére nem panaszkodhatunk.

– Hosszú ideig a kiváló idegenbeli eredmények mellett – zsinórban tizenegy összecsapás veretlenül – hazai pályán igencsak döcögött a szekér.

– Az okokra sem akkor, sem azóta nem találtuk meg a választ. Májusban tudtunk kozmetikázni az addigi gyenge hazai mérlegen, így végül csupán egy ponttal szereztünk többet vendégként. Ennek ellenére bosszantó, hogy nálunk gyengébb csapatok ellen hullajtottunk el értékes pontokat az Ady Endre úton.

– Három hét szünet után kezdődött a felkészülés a 2021–22-es idényre. A keret alaposan megváltozott a május végihez képest.

– Különböző okok miatt távozott az ESMTK-tól a két kapus, Menczeles Iván és Papp Botond, a védő Lipcsei Ádám, a házi gólkirály Kovács Dániel, a támadó Járvás Zoltán, valamint a télen érkezett Kozma Richárd és Papp Ákos. Jelenleg öt új játékosunk van, érkezett a kapus Jeszenszky Ádám (III. Ker. TVE) és Gábor Péter (BVSC), a védő Száhl Péter, a támadó Lucz Viktor és Molnár János (mindhárom Dabas-Gyón FC). Folyamatban vannak tárgyalások, illetve néhányan próbajátékon vannak Erzsébeten.

– Mi vár a csapatra az augusztus eleji bajnoki rajtig?

– Július első szombatján Budaörsön játsszuk az első felkészülési mérkőzésünket, majd szerdánként és szombatonként a többit. Ezúttal is húsztagú lesz az NB III egy-egy csoportja, tehát most sem lesz könnyebb dolguk a csapatoknak. Arról, hogy milyen terveink lehetnek, majd csak a mezőny és végleges keret ismeretében lehet bármit is mondani.

 

Fotó: https://www.facebook.com/EsmtkSzurkoloinakBaratiKore