Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2019. 10. 21.

Elúszott a győzelem a hajrában

Az elején kapott gyors gól után fordított az Erzsébeti SMTK hazai pályán az NB III hétvégi fordulójában a Sényő ellen. Az utolsó negyedórára azonban emberhátrányba került csapatunk, és egyenlítettek az addig alárendelt szerepet játszó vendégek.

Az erzsébetieknél ismét ott volt a kezdőben a legutóbb sárga lapok miatt hiányzó Boda József. A kora őszinek beillő, kellemes napsütésben hideg zuhannyal kezdődött a találkozó a mieink számára. Egy beadás után elég volt egy apró figyelmetlenség, és megszerezte a vezetést a Sényő. Szerencsére nem törte meg ez a gól a piros-fehéreket, és néhány perccel később egyenlítettek. Gubacsi Zoltán indította Horváth Leventét, aki 14 méterről, a jobbösszekötő helyéről a hálóba bombázott. Egyre-másra dolgozta ki a helyzeteket a fölényben futballozó ESMTK, de a lehetőségek sorra kimaradtak. Az akciók végén vagy az erzsébetiek választottak nem pontos megoldásokat, vagy a vendégek kapusa hárított bravúrosan. Aztán tíz perccel a szünet előtt egy szép támadást végre góllal fejeztek be a piros-fehérek: Boda József adott középre Horváth Leventéhez, támadónk lövését elsőre még védte a sényői hálóőr, de a kipattanót Horváth félfordulásból a kapuba vágta.

A második félidő hasonlóképpen telt el, mint az első, kimaradtak az erzsébeti helyzetek. Már több mint fél órája állta a sarat a vendégcsapat, amikor egy kiugrásnál Boda hosszan tolta meg a labdát, a kapus érte el előbb, ám ő becsúszva megpróbálta elrúgni előle. A túlzott akarás sárga lapot ért, és mivel egyet már kapott korábban, így a pirosat is felmutatta neki a játékvezető. Ez megváltoztatta a meccs képét, a Sényő átvette az irányítást, és a 86. percben egy balról érkező beadásból egyenlítettek a nyírségiek. Hiába szerzett ismét két gólt Horváth Levente (már hatnál jár), most sem tudott nyerni csapatunk.

– Csalódott vagyok, mert győzelmet érdemeltünk volna – mondta bosszúsan Turi Zoltán, az ESMTK vezetőedzője. – A játékosok nagyon sokat tettek azért, hogy itthon tartsuk a három pontot, el kellett volna döntenünk a mérkőzést még a kiállítás előtt. Remélem, hogy a következő fordulóban megszakad a döntetlensorozat, és végre győztesen jövünk le a pályáról.

Az erzsébetiek legközelebb október 27-én, vasárnap 13.30-kor játszanak Balassagyarmaton.

 

Erzsébeti SMTK–Sényő FC 2-2 (2-1)

ESMTK: Bonica – Nagy M., Gubacsi, Lipcsei Á., Tóbiás – Herczeg (Reznek, 70.), Túri D., Kovács B. – Kovács D. (Lázár, 78.), Horváth L. (Oroszi, 92.), Boda

G.: Horváth L. (8., 35.)

Kiállítva: Boda (78.)

(fotó: https://www.facebook.com/EsmtkSzurkoloinakBaratiKore/, Ladányi Miklós)