Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2018. 01. 29.

Erősítés a riválistól

A téli átigazolási szezonban nem várható nagy mozgás az Erzsébeti SMTK öltözőjében. Eddig egy játékos távozása biztos, illetve egy új futballista csatlakozott a piros-fehérekhez, utóbbi azonban komoly erősítést jelenthet csapatunk számára.

A középpályán dőlnek el a mérkőzések – tartják az okosok, és ebben sok igazság van. Ha az ellenfelek támadásait már itt sikerült megszűrni, nem okoznak veszélyt a kapunk előtt, az itt jól felépített akciók pedig gólhelyzetekhez vezetnek, amelyekből elöl eredményesek lehetnek a gólokért felelősök.

Ennek szellemében a középpályás sor megerősítése volt az ESMTK szakmai stábjának célja a télen. Annál is inkább, mert a csapat egyik kulcsemberévé váló Mohácsik Gábor kispályás focizás közben bokatörést szenvedett, így rá tavasszal nem számíthat Turi Zoltán vezetőedző.

Az új erzsébeti labdarúgó Monorról érkezett, és rutinos játékos. A 26 esztendős Mészáros László elsősorban védekező középpályásként tehet sokat az ESMTK sikereiért, de védőként is bevethető. A Békéscsaba, majd a Szigetszentmiklós színeiben összesen 73 NB II-es mérkőzésen lépett pályára, az utóbbi másfél évben pedig előbb a Pénzügyőr, majd tavaly januártól a Monor futballistájaként láthatta őt a közönség az NB III-ban. Az őszi idényben a Keleti csoport éllovasának játékosaként valamennyi bajnoki meccsen szerepelt, többnyire kezdőként. Játszott az ESMTK elleni bajnoki és Magyar Kupa-találkozón is. Szeretett volna váltani, és örömmel fogadta el az erzsébetiek ajánlatát (a kép jobb oldalán).

Felkerült a „nagyok” közé az U19-es gárdából a 2000-es születésű Tóth Dávid. Nagy Dániel sportigazgató szerint a tehetséges fiatal középpályás nagy lelkesedéssel készül a felnőtt csapattal, és ha fejlődése töretlen lesz, még sok örömet okozhat az erzsébeti szurkolóknak.

A keret tagjai közül Nádházi Ákos jelentette be, hogy máshol folytatná pályafutását, ő az őszi szezonban csupán kétszer kapott lehetőséget, csereként.

Ami a három hete tartó felkészülést illeti, Turi Zoltán elmondta, hogy mindenki megfelelő állapotban jött vissza a szünetről. Az első napokban elvégzett felmérések arról tanúskodtak, hogy sokan fejlődtek a nyári időszakban elvégzett mérésekhez képest.

Január 31-ével változik a program, nem csupán edzések lesznek, megkezdődik a felkészülési mérkőzések szakasza. Innentől minden héten, szerda-szombat ritmusban két meccset játszik csapatunk. Az elsőt tehát 31-én, Szolnokon, fél öttől az NB II 10. helyén álló Szolnoki MÁV lesz ellenfél.