Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2023. 08. 21.

Erzsébeti henger Kecskeméten

A mérkőzés nagy részében fölényben futballozott augusztus 19-én az Erzsébeti SMTK a Kecskeméti TE II ellen a hírös városban. A Műkertvárosi Sportcentrumban lehetőségei közül ezúttal négyet is kihasznált együttesünk, és magabiztos győzelmet aratott.

 

Az NB III Dél-Keleti csoportjában a Szent István napja előtti szombaton az élvonalbeli Kecskeméti TE második csapatához látogatott az ESMTK. A piros-fehérektől Túri Dániel, Kovács Dániel és Sztaroszta Dávid sérülés, a legutóbb kiállított Soós Bence pedig – három meccsre szóló – eltiltás miatt hiányzott, és Lucz Viktor ugyan vállalta a játékot, de nem érezte jól magát.

A reggeli nagy eső miatt több helyen is elég mély lett a pálya talaja, de a legnagyobb gondot nem ez, hanem a hőség és a magas páratartalom okozta a küzdő feleknek. Negyedóra után átvették az irányítást az erzsébetiek, és több veszélyes helyzetet is kidolgoztak. A félidő közepén cserére kényszerült csapatunk, Lucz nem bírta tovább; ekkortól a kezdőben a középpályára jelölt Wirth Dániel eredeti posztján, támadóként játszott. Harmincöt perc elteltével megszerezte a vezetést az ESMTK. Wirth vezette a labdát az elé kilépő hazai kapusra, majd továbbpasszolta Molnár Jánosnak, aki hét méterről az üres kapuba továbbította. Három perccel később hasonló akció végén Wirth lőtt gólt.

A szünet után sem változott a mérkőzés képe, sokkal veszélyesebbek voltak a piros-fehérek akciói. Egy újabb játékosunknak kellett elhagynia a pályát sérülés miatt, Szűcs Levente kapott rúgást az egyik bokájára. Eltelt a félidő fele, amikor egy labdaszerzést követően Wirth Dániel 14 méterről talált a hálóba. Ismét csupán néhány perc telt el az újabb erzsébeti gólig. Molnár János tört kapura, és a tizenhatoson belül buktatták – a büntetőt a sértett nagy erővel a léc alá vágta.

– Megérdemelten nyertünk ilyen különbséggel is – mondta Turi Zoltán vezetőedző. – Dicséret illeti a csapatot, hogy többgólos előny birtokában is törekedett újabb találat megszerzésére. A kecskemétieknél csak fiatal játékosok szerepeltek, sok sikert kívánok nekik a jövőben.

Az ESMTK legközelebb augusztus 26-án, szombaton 16.30-kor Szarvason lép pályára, ahol Magyar Kupa-mérkőzésen a Békés megyei I. osztályban szereplő Szarvasi FC 1905 együttesével csap össze.

 

Kecskeméti TE II–Erzsébeti SMTK 0-4 (0-2)

ESMTK: Jeszenszky – Molnár R., Molnár T., Tagai, Márton – Slezák, Kovács B. – Molnár J. (Rédei, 76.), Wirth, Szűcs L. (Bán, 55.) – Lucz (Helmich, 24.)

G.: Molnár J. (36., 75. – 11-esből), Wirth (39., 69.)

 

Fotó: https://www.kecskemetite.hu