Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2018. 06. 29.

Erzsébeti változások

A labdarúgó NB III Keleti csoportjában ezüstérmes Erzsébeti SMTK-nál megkezdődött a felkészülés az augusztus elején rajtoló 2018–19-es bajnoki évadra. Ahogy az a szezonok közti szünetekben lenni szokott, ezúttal is volt mozgás az Ady Endre úti öltözőben, de a csapat gerince változatlanul Pesterzsébeten futballozik.

Az elmúlt évadban szerepelt keretből a várakozásoknak megfelelően távoztak azok a futballisták, akik kevesebb játéklehetőséghez jutottak. Így másutt folytatja pályafutását Igor Nicsenko, Schmidt Zsolt, Gyökér Tamás, új csapatban láthatják majd a szurkolók Mészáros Lászlót és Mészáros Rolandot is. Pölöskei Péter tavaly nyáron került az Ady Endre útra, és alapembere volt az ESMTK-nak, 28 bajnokin volt kezdő, most mégis más klubban szerepel majd.

Érdekesség, hogy a már biztos érkezők mindegyike valamelyik csoportbeli riválistól igazolt a XX. kerületbe. Közülük elsőként Túri Dánielt említjük, aki egy év után visszatér Erzsébetre. A megbízható védő sérülése miatt egy ideig nem játszott a végül hatodik helyen záró Jászberényben, utána viszont kulcsemberré vált. Vele tartott a 21 éves Nagy Richárd, a fiatal támadó tizenhétszer kezdett a JFC-ben.

A legrutinosabb új játékosunk Mundi Zoltán. A 26 esztendős középpályás korábban a Dunakeszi, és főleg az FC Hatvan színeiben sok mérkőzést játszott az NB III-ban, az előző évadban pedig csupán egyszer nem volt tagja a Monor bajnokcsapatának, túlnyomórészt kezdőként számítottak rá.

A támadósor erősítése fontos feladat az ESMTK-nál, és ennek jegyében került a klubhoz Bartha Roland, a 9. helyezett Gyöngyös csatára. A 24. születésnapját szeptemberben ünneplő labdarúgó alapjátékosa volt a zöld-fehér gárdának, korábban jórészt a III. ker TVE-ben futballozott. A középpályás Keményffy Máté az ősszel lesz húszéves, ő 2010-től Felcsúton, a Puskás Akadémia különböző csapataiban játszott, tavasszal viszont Tiszafüreden szerepelt.

A szokásos felmérések után július elején Turi Zoltán vezetőedző irányításával már a munkán lesz a hangsúly. A tervek szerint az ESMTK hat felkészülési mérkőzést játszik majd, hármat NB II-es együttesek ellen.