Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2023. 04. 13.

Ezúttal egy gól is elég volt

Az idén már ötödik alkalommal játszott valamelyik magasabb osztályú klub második csapatával az ESMTK labdarúgócsapata, és negyedik 1-0-s győzelmét aratta. A húsvét utáni szerdán vívott összecsapáson a Budapest Honvéd-MFA II sem bírt a piros-fehérekkel.

 

Akárcsak a vasárnapi mérkőzésen, ismét hiányzott az erzsébetieknél Márton Dávid, a rutinos balhátvéd még a múlt héten, egy edzésen sérült meg.

Az első félidőben egyértelműen a mieink akarata érvényesült. Már a második percben nagyot kellett védenie a kispestiek több mint százharminc NB I-es meccsen szerepelt kapusának, Szappanosnak, Túri Dániel 18 méteres lövését hárította. Több lehetősége is adódott az ESMTK-nak, a legnagyobb Soós Bence előtt, aki Rédei Adrián jobbról érkező beadását nyolc méterről fejelte kapura, de Szappanos bravúrral kitolta a labdát.

A szünet után kiegyenlítettebb játékot láthatott a közönség, főleg a mezőnyben folyt a küzdelem. Közel egy órája zajlott a találkozó, amikor Molnár Róbert indította a balösszekötő helyén kiugró Wirth Dánielt, aki 12 méterről, ballal, a labdát a levegőben eltalálva átemelte a kiinduló kispesti kapuson – szép találat volt!

A folytatásban sem változott a meccs képe, a vendégek két átlövéssel veszélyeztettek, ám egyik sem találta el az erzsébeti kaput. Az utolsó negyedórában kétszer is gólt szerezhettek volna a piros-fehérek. Előbb Lucz Viktor kicselezte a rátámadó védőt, és 14 méterről centikkel lőtt a bal sarok mellé, majd Molnár János 23 méteres szabadrúgását tolta ki a Honvéd hálóőre a bal alsó sarokból.

– Gratulálok a csapatnak a mai teljesítményéért, megérdemelten győztük le a kispestieket – mondta Turi Zoltán vezetőedző. – Külön köszönet a mérkőzésre kilátogató utánpótláskorú labdarúgónknak, akik végig lelkesen szurkoltak a „nagyoknak”.

Továbbra is magabiztosan őrzi harmadik helyét a tabellán az ESMTK. Csapatunk legközelebb április 16-án, vasárnap 17 órakor a Tolna megyei Majoson lép pályára az utolsó három hazai mérkőzését kapott gól nélkül megnyerő MSE ellen.

 

Erzsébeti SMTK–Budapest Honvéd-MFA II 1-0 (0-0)

ESMTK: Jeszenszky – Rédei, Molnár T., Lipcsei Á., Molnár R. – Túri D., Slezák – Kovács D. (Molnár J., 69.), Szűcs L. (Sükösd, 69.), Soós B. (Ferkel, 89.) – Wirth (Lucz, 78.)

G.: Wirth (59.)